Medojević: Ministarstvo zdravlja priznaje da sam ja u pravu (VIDEO)

Nebojša Medojević

Povodom mojih skupštinskih govora u kojima sam ukazivao na višestruko skuplje cijene istih lijekova u Crnoj Gori nego, npr. u Srbiji i  monopol privatne firme “Glosarij” čiji je vlasnik kum Milivoja Katnića, saslušavan sam kod Katnića, a dobio sam i krivičnu prijavu Katnića za “lažno prijavljivanje”.

Sada Ministarstvo zdravlja priznaje da sam ja u pravu. Oni su upozorili veledrogerije i nosioce dozvola za promet ljekova u CG  da će u slučaju nastavka dvostrukih i neprimjereno visokih cijena  medikamenata biti prinuđeni da o tome obavijesti Ministarstvo ekonomije i Agenciju za zaštitu konkurencije.

Dakle, Đukanović ne govori istinu kada kaže da ja “blatim ljude” . Istinu ne govori ni Marković kada kaže da je “ napad na Katnića, napad na državu”.

Istinu govorim ja, kada kažem da je zbog nezakonitog i protivustavnog monopola privatne firme “Glosarij” došlo do enormnih povećanja cijena lijekova u Crnoj Gori. Firma “Glosarij” je povlašćena jer ima zaštitu moćnika u CG. Jedan od zaštitnika ovog monopoliste je i Milivoje Katnić kome sin radi u toj firmi, kao i zet bivšeg direktora Fonda zdravlja , bivši direktor državne veledrogerije. Ko sve dijeli monopolsku ekstra profit - harač prikupljen od siromašnih gradjana CG, treba da utvrdi policija i tužilaštvo. Oni to mirno posmatraju i štite pljačku gradjana, a posebno penzionera koji su i najčešći kupci ljekova.

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene

Član Predsjedništva DF