Teror se nastavlja: Medojević ostaje u zatvoru

Nebojša Medojević

Apelacioni sud odbio je žalbe lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića i potvrdio rješenje Višeg suda o njihovom zatvoru od dva mjeseca zbog navodnog odbijanja svjedočenja.

Na sajtu Apelacionog suda Crne Gore su objavljene odluke.

„Rješavajući po žalbi punomoćnika svjedoka Nebojše Medojevića, donio rješenje Kvsž.br. 143/18 od 02.12.2018. godine, kojim je odbio kao neosnovanu žalbu punomoćnika ovog svjedoka i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br. 328/18 od 28.11.2018. godine.

Takođe, Apelacioni sud Crne Gore je, rješavajući po žalbi punomoćnik svjedoka Milana Kneževića, donio rješenje Kvsž.br. 144/18 od 02.12.2018. godine, kojim je odbio kao neosnovanu žalbu punomoćnika ovog svjedoka i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br. 329/18 od 28.11.2018. godine.

Podsjećamo Apelacioni sud je do sada dva puta prihvatao žalbe lidera DF-a, i poništavao odluke Višeg suda.

Apelacioni sud Crne Gore, u vijeću sastavljenom od sudije radmile Mijušković, predsjednik vijeća Milić Međedović i Mušika Dujović, predsjednik suda, članovi vijeća uz učešće Marije Radović kao savjetnika i samostalnog referenta Tatjane Žarić.

navodi se u rešenju koje je potpisala Radmila Mijušković, predsjednik sudskog vijeća.

Počelo okupljanje građana ispred Apelacionog suda


Ispred Apelacionog suda počelo je okupljanje građana. Ranije danas Marina Medojević supruga jednog od lidera DF-a, kazala je da će u 14 sati biti ispred Apelacionog suda, i pozvala građane koji smatraju da je ovo nepravda da joj se pridruže.