Pokret za Pljevlja: Hapšenje Medojevića je stvarni državni udar!

Pokret za Pljevlja

Navodni državni udar, planiran u noći 16. oktobra 2016. godine bio je insceniran da se onemogući pobjeda opozicije na parlamentarnim izborima koji su održani toga dana, oslabi Demokratski front, u tom trenutku najjači opozicioni subjekt i ubrza prijem Crne Gore u NATO pakt, saopštili su iz Pokreta za Pljevlja.

„Nažalost, sva tri cilja su ostvarena prije svega zahvaljujući podršci Zapada, koji dozvoljava aktuelnom gospodaru Crne Gore, da primjenjuje i dozvoljena i nedozvoljena sredstva u cilju očuvanja vlasti.

Sinoćno hapšenje poslanika Nebojše Medojevića, u gluvo doba noći, je stvarni državni udar, jer je uhapšen narodni poslanik bez skidanja imuniteta u Skupštini Crne Gore. Time su degradirani i poniženi, ne Nebojša Medojević, nego funkcija poslanika i Parlamenta Crne Gore, koji bi trebalo da bude reprezent narodne volje iskazane na izborima. Ovim hapšenjem režim je pokazao da u Crnoj Gori ne važe ni Ustav ni Zakon, nego da je gospodarova volja vrhovni zakon“, naglasili su iz Pokreta za Pljevlja i istakli:

„Činjenica da je hapšenje uslijedilo samo desetak minuta nakon usvajanja sramne rezolucije povodom 100-godišnjice ‘Podgoričke skupštine’, dokaz je da je ista počela da djeluje odmah i prije objavljivanja u Službenom listu. Naime, pomenuta rezolucija samo je šlag na tortu ukupne antisrpske politike koja se vodi u Crnoj Gori. To što se gospodin Medojević ne izjašnjava kao Srbin pokazuje da progonu podliježu ne samo Srbi, već i oni koji se zalažu za srpsko-crnogorsko pomirenje.

U ovom trenutku sve političke razlike među opizicionim strankama morale bi da se zaborave i da se stvori Jedinstveni front protiv DPS-a i njegovih satelita. Poput ukrajinskog predsjednika Lukašenka i naš Milošenko vodi politiku koja će neminovno uvesti Crnu Goru u sukobe, koji nikom nisu potrebni.

Pokret za Pljevlja snažno osuđuje hapšenje poslanika Medojevića i traži od opozicije da bude jedinstvena u odbrani pravde i prava u Crnoj Gori, a od režima zahtijevamo da se dozove pameti i tako doprinese smirivanju političke situacije u Crnoj Gori“.