Mijović: Dan hapšenja Medojevića zvanični početak modernog Informbiroa

Saša Mijović

Grupa građana Saša Mijović najoštrije osuđuje hapšenje poslanika Nebojše Medojevića i smatra da je ovim potezom izvršna, sudska i zakonodavna vlast pokazala svoje pravo lice, da je na djelu otvorena diktatura i da je ovim činom demonstriran sav totalirizam jednog sistema.

„Način, razlog i objašnjenja onih koji su ovo uradili je identičan postupcima za vrijeme Informbiroa i ima sve elemente djelovanja državnog aparata u tom periodu.

 

Pojedninci se prokazuju, proglašavaju za neprijatelje države, ukida se sloboda govora, ne poštuju zakoni i Ustav, odnosno poštuju selektivno.

Pošto su odavno u našem društvu počela sumnjičenja, prokazivanja, špijuniranja komšija, prijatelja pa i familije, na red su došla hapšenja osumnjičenih i prokazanih, dok sledeće što možemo očekivati su čistke, izolacije i otvaranje logora za ‘državne neprijatelje’ po uzoru na Staljinističke metode“, naglasio je Mijović.

Ističe da je na djelu otvorena diktatura, te da niko više nije siguran, „neke nove crne trojke, koje samo umjesto kožnih šinjela nose jakne sa kapuljačama, idu po noći i hapse ljude, otimaju ih i odvajaju od porodica“.

„Što mogu očekivati obični građani kad se ovo demonstrira na ovako beskrupulozan način prema poslanicima. Na ovaj način vlast širi strah, šalje poruku ostalim poslanicima i građanima da svako može očekivati da bude sledeći“, napominje on i dodaje:

„Za to vrijeme, oni koji su stvarni neprijatelji države i koji su opljačkali i dalje pljačkaju narod i uništavaju našu zemlju su na slobodi.

Očigledno je da zakon nije isti za sve i to je svakom građaninu odavno postalo jasno. Dugačka je lista onih koji bi trebali biti tamo gdje je sada Nebojša Medojević i koji imaju razloga da budu tamo. Ako Marović nije u zatvoru zbog depresije, onda treba pustiti sve zatvorenike iz zatvora u Spužu i Bijelom Polju jer su i oni takođe svi u depresiji. Nijesu srećni što su tamo.

Ali vjerujemo i nadamo se da će ovaj postupak biti prvi korak nečem dobrom, da narod i opozicija shvate da imaju samo jednog neprijatelja i da treba da se svi ujedine kako bi tog neprijatelja pobijedili, vratili opljačkano i stavili ih sve zajedno na mjesto u kome treba da budu, ZATVORU!“