Medojević: Projekat preseljenja migranata je bezbjednosna prijetnja

Nebojša Medojević

Demokratski Front poziva Vladu i Predsjednika Crne Gore da se jasno odrede da li će Crna Gora biti potpisnik „Globalnog kompakta o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama“ , neformalno nazvan Marakeškom deklaracijom.

I pored toga što se sadržaj ove deklaracije drži u najstrožijoj tajnosti, neki njeni djelovi do kojih je došao DF ukazuju na veliku opasnost po vitalne interese gradjana i države Crne Gore, ukoliko bi Crna Gora bila poptisnik ove Deklaracije.

Ovom Deklaracijom se pokušava da se nelegalne migracije miliona ljudi, prema Evropi, koji nijesu pogodjeni ratom ili elementarnim nepogodama,  prikažu kao legalne i humanitarne.

Poznat je od ranije stav DF, da su ove migracije dio široke vojne operacije prebacivanja efektiva iz Afrike i Srednjeg istoka ka Evropi, da se radi o vojno sposobnim muškarcima koji su dio veoma složene, dobro organizovane i plaćene operacije iza koje stoje bolesni motivi i interesi ekstremnih i neokomunistčkih globalnih struktura , predvodjenih Džordžom Sorošem.

Bolesna ideja da se preseljenjem miliona mladih muškaraca iz Srednjeg istoka i Afrike u Evropu, dramatično promjeni njena demografska struktura, kulturni i nacionalni identitet, naišla je na žestok otpor širom Evrope i svijeta. Marakešku Deklaraciju kojom treba da se ozvaniče, legalizuju , promovišu i logistički pomogne ova namjera Soroša, ne prihvata SAD, Australija, Italija, Austrija, Češka, Poljska, Madjarska, Hrvatska.

Lideri ovih zemalja su svjesni da bi prihvatanjem ove Deklaracije, vrlo brzo bio ugrožen hrišćanski sistem vrijednosti na kojem počiva civilizovana Evropa i da bi to značilo kraj Evrope i njeno pretvaranje u žarište medjuetničkih i medjureligijskih sukoba i ratova .

DF je trenutno jedina politička struktura koja se javno protivi Soroševim planovima za uništenje hrišćanstva, tradcionalnih vrijednosti   savremene Evrope i razaranje suverenih država, nacija i kulturnog nasledja.

Nažalost, DPS, SD, SDP, ali i Dritan i Aleksa podržavaju Soroševe planove i gledaju blagonaklono na invaziju Evrope. Oni su udruženi u sramotno podaničko bratstvo Sorošoida kojima su naradjenja i instrukcije iz stranih centara moći, važnije od interesa sopstvenih gradjana, i države u kojoj žive.

I pored toga što mediji pod kontrolom Soroša ne izvještavaju, svakodnevno se dešava nasilje migranata prema našim gradjanima i njihovoj imovini. 

To je i najvažnija razlika izmedju njih i nas. Mi smo odgovorni samo narodu koji nas je birao i DF je jedina politička struktura koja nema gazde i nalogodavce van Crne Gore.

Ovaj projekat preseljanje ljudi je bezbjednosna prijetnja miru i stabilnosti države i prema njoj se treba postupati kao prema bezbjedonosnoj prijetnji, a nikako kao humanitarnoj obavezi države Crne Gore.

 

Pozivamo Vladu i Predsjednika Crne Gora da ne idu u Marakeš i da ne potpisuju Deklaraciju koja može ugroziti temeljne vrijednosti države Crne Gore 

 

Izvodi iz Deklaracije:

 

Mi vidimo migracije kao izvor blagostanja. Mi moramo sve gradjane obskrbiti jasnim informacijama o prednostima migracija, da ne bi bile širene zabludničke priče, koje migracije pokazuju u lošem svetlu."  (Prembula, 8-10)

"Treba podržati informacione kampanje, da bi se pospešile migracije" (Temeljni stavovi 3, 19e)

"Mi se obavezujemo da ćemo obezbediti da i migranti dobiju pristup temeljnoj obskrbi" (Temeljni stavovi 15, 31)

"Organizacije za ljudska prava trebaju biti ovlaštene da prihvataju žalbe migranata, kojima se sprečava pristup temeljnoj obskrbi, a koje bi obezbedile pristup obeštećenjima." (Temeljni stavovi 15, 31d)

"Poštovanje običaja migranata i prihvatanje diverziteta treba biti pospešivano."  (Temeljni stavovi 16, 32a)

"Migraciona politika treba da pospešuje napredovanje dijaspora. Tome pripada i promena normi i pravila dobijanja državljanstva." (Temeljni stavovi 18, 35h)

„Mi se obavezujemo da ćemo ispuniti ciljeve i obaveze Globalnog Pakta, tako što ćemo poduzeti korake na svim nivoima, da bi smo obezbedili migraciju." (Temeljne odrednice 23, 41)

 

 

Nebojša Medojević

Predsjednik PzP

Član predsjedništva DF