Kojičić: Nema nama bez nas

Aleksandar Saša Kojičić

Vraća se spomenik Titu, pa bi trebalo da se i mi vratimo radnim akcijama i samodoprinosima i na taj način upristojimo objekte osnovnih škola u Zeti, smatra Aleksandar Kojičić, odbornik DF-a u Skupštini Opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci. On je istakao da je školstvo u Zeti u maju obilježilo 145 godina, te da je najveća škola na seoskom području OŠ „Milan Vukotić” zapuštena. Kojičić poziva Zećane da se udruže i ulože u ovaj objekat.

Škola koja institucionalno i kadrovski odlično funkcioniše, što kroz saradnju sa roditeljima daje dobre rezultate učenika na prosvjetnom, vaspitnom i sportskom planu. Nastavne i van nastavne aktivnosti na visokom nivou, zapaženi rezultati na takmičenjima u znanju, likovnoj umjetnosti, recitatorskim nadmetanjima, kao i sportu sve to postižu iz objekta starog 56 godina. Uz ogroman trud uprave na uređenju i održavanju uz pomoć roditelja i učenika, treba hitnu i ozbiljnu, totalnu rekonstrukciju. Budući da je zbog nemara i nerada predhodnih uprava, indolentnosti državnih i gradskih institucija, već dva puta propuštena je prilika da škola bude detaljno renovirana i dovedena do modernog i energetski efikasnog nivoa kroz rekonstrukciju iz sredstava Njemačkog kredita za povećanje energetske efikasnosti. Očigledno je došlo vrijeme da se mi Zećani vratimo osnovama.


Pa da se okrenemo sebi i svome, jer očigledno od strane nadležnih nema prevelike brige o tome što preko 1.000 Zetskih učenika ide u školu kroz čiju stolariju furi promaja, čiji krov treba hitnu adaptaciju, fasada nosi ozbiljne ožiljke vremena, a gdje podovi jedva izdržavaju – kazao je Kojičić.


Kojičić ističe da ako donosioci odluka u najkraćem periodu ne donesu plan i obezbijede sredstva za totalnu rekonstrukciju i adaptaciju škole mi se Zećani trebamo organizovati i učiniti šta je do nas.

Nije nam strano, da u Titovo vrijeme, i tada su većinu društvenih objekata u Zeti podigli Zećani svojim radom i novcem. Jer, izgleda nema nama-bez nas – ističe Kojičić.