Pavlović: Crna Gora ne smije i dalje ćutati na stvaranje tzv. „velike Albanije“

Koča Pavlović

Potpredsjednik Pokreta za promjene i poslanik DF-a Koča Pavlović kazao je da Crna Gora ne smije i dalje ćutati na stvaranje tzv. „velike Albanije“.

„Crna Gora ne smije dalje ćutati na početak realizovanja projekta velike/prirodne Albanije, čiji su prvi korak vlade Edija Rame i Ramuša Haradinaja najavile za 01. januar 2019. Ćutanje EU i SAD o tom problemu je neprihvatljivo i krajnje licemjerno, i Crna Gora mora zahtijevati jasnu osudu te opasne namjere vlada Albanije i Kosova*, koja može pokrenuti talas sukoba u regionu“, kazao je Pavlović.

On je, u izjavi dostavljenoj portalu IN4S, ocijenio da brisanje granice između Kosova* i Albanije, koje je prije više od mjesec dana najavljeno za početak naredne godine, nesporno predstavlja početak realizovanja tog velikodržavnog projekta.

„Jednog opasnog, nacionalističkog, velikodržavnog projekta kojim se izražavaju aspiracije i prema nekim djelovima naše teritorije. Zbog toga se Crna Gora mora vrlo glasno usprotiviti najavljenom ujedinjenju Kosova* sa Albanijom, i mora odlučno zahtijevati da SAD i EU prekinu dvolično ćutanje i da osude i odbace ovu namjeru vlada Albanije i Kosova, koja je veoma opasna za Crnu Goru i koja može zapaliti čitavi region. Pozivam kolege albanske političare i ugledne ličnosti albanske zajednice u Crnoj Gori da jasno i nedvosmisleno osude i odbace najavljeno brisanje granice između Kosova* i Albanije, kao i da odbace velikodržavni projekat velike/prirodne Albanije kojim se negira teritorijalni integritet naše zajedničke države Crne Gore“, zaključio je Pavlović.