Najava inicijative za razvoj sjevera

Pokret za promjene
Opštinski odbori PzP iz Pljevalja, Bijelog Polja, Berana, Mojkovca i Kolašina  pokreću Inicijativu za ekonomski razvoj sjevera Crne Gore kojom će se zaustaviti pogrešna politika koja se vodi pune 24 godine. Umjesto da sjever iskoristi svoje bogate prirodne resurse on odumire. Sjever Crne Gore je ekonomski, politički, demografski, ekološki, kulturno i civilizacijski devastiran. Umjesto investicija, otvaranja novih fabrika, izgradnje infrastrukture, sjever se suočava sa siromaštvom, nezaposlenošću, uništenim saobraćajnicama, ruiniranim školama, bolnicama.
Kulturni i sportski život sjevera se lagano gasi. Enormni porast nezaposlenosti, posebno kod mladih, podstiče talas iseljavanja, kako u druge djelove zemlje, tako i u inostrantsvo.

Vrijeme je da se sjever UJEDINI oko ekonomskog razvoja, otvaranja novih radnih mejsta, zaustavljanja iseljavanja, iskorjenjivanja siromaštva, gladi, kriminala i otvaranja realnih i mogućih perspektiva za dinamičan privredni razvoj.

 Prezentacija inicijative biće održana u nedjelju 29. septembra sa početkom u 10.00 časova, u etno selu ''Vučiji krš'' na Đurđrvića Tari.