Medojević: Ne treba nam tuđe – moramo sačuvati naše vrijednosti, kulturu, tradiciju, ime i prezime!

Nebojša Medojević

Ne trebaju nam tuđe vrijednosti! Moramo sačuvati naše vrijednosti, identitet, kulturu, tradiciju, ime i prezime!, poručio je lider Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

„Čitav svijet mijenja se. Raspadaju se velika carstva EU i NATO. Balkan opet postaje predmet djelovanja geostrateskih sila. Turska je opet velika sila. Želi svoj uticaj u Crnoj Gori. Podržava jačanje islama vezanog za Istanbul. Pojačava svoj ekonomski, kulturni, politički i bezbjedonosni uticaj. Za sada bez vidljivijih teritorijalnih pretenzija“, napisao je Medojević na svojoj fejsbuk stranici i napomenuo:

„Albanija je strateški partner SAD poslednjih 30 godina. Želi ostvarenje svog nacionalnog sna – stvaranje Prirodne Albanije po principu ‘svi Albanci u jednoj državi’. Svi albanski političari u Crnoj Gori podržavaju taj plan i rade na ostvarenju tog projekta.

Samo mi Crnogorci i Srbi nemamo nikakav plan, osim da se svađamo, dijelimo, progonimo, mrzimo“.

On je naglasio da je u trenucima velikih geostrateških pomjeranja najvažnije biti ujedinjen oko zajedničkog cilja – očuvanja države, nacije, identiteta, tradicije.

„To su znale sve generacije naših predaka. Osim ove naše.

DF je to prepoznao i nastavio politiku naših slavnih predaka – Svetog Petra Cetinjskog i Petrovića. Ako hoćemo da zaštitimo naš identitet, kulturu, tradiciju, vjeru moramo se ujediniti i dogovoriti šta je minimum nacionalnih interesa oko kojih se nećemo svađati i koje ćemo braniti po cijenu života„, istakao je Medojević.

Lider PzP-a je ocijenio da Crnoj Gori ne trebaju nove vrijednosti nametnute od američke Ambasade, već da ona ima svoje, ostavljene u amanet od predaka.

„Dragi prijatelji, napad na DF nije napad na lidere. To je napad na našu Crnu Goru i vrijednosti koje smo nasledili od naših predaka. Nama ne trebaju nove vrijednosti, jer mi nijesmo nova država. Naši preci su nam u amanet ostavili vrijednosti da ih čuvamo i da ih prenesemo na naše potomke. Tako, Dritane, nemoj ti nama da nudiš nove vrijednosti, a da kao Albanac, musliman, čuvaš stare vrijednosti svog naroda. Zašto Albancima ne ponudiš nove vrijednosti? Ambasada ti je rekla da samo Crnogorce i Srbe treba prevaspitati, oduzeti im vrijednosti njihovih predaka i nametnuti ‘nove vrijednosti’.

Hvala Dritane na priganicama. Spuštasmo se mi na vaše uže. Umalo se uže ne pretrže. 

Mi ćemo braniti naše vrijednosti, kao što vi Albanci branite vaše“, poručio je Medojević.