DF Bijelo Polje: Srbima namjenjen aparthejd

Demokratski front

Još jedna izborna kampanja protiče u uobičajenom maniru lokalne aktuelne vlasti u Bijelom Polju. Međutim, prava je prilika da se protagonistima antisrpske koalicije DPS- SD- BS postave neka, suštinska pitanja. Koliko je nacionalnih Srba,na Vašoj građanskoj listi, kako sami sebe prozivate? 

U našem gradu je pisan prvi ćirilični spis na Slovenskom jugu – kulturna baština pod zaštitom UNESKA, Miroslavljevo jevanđelje. E, baš u tom gradu Srbi su na margini društvenog i kulturnog života grada. Srpska kulturna elita promocije svojih djela drži isključivo u crkvenim portama,a afirmacija nacionalnog i kulturnog identiteta Srba, moguća je, izgleda, samo kao u ranohrišćanskom periodu, u katakombama. Projekti naše nacionalne zajednice ni u književnoj fantastici ne mogu dobiti sredstva lokalne uprave za realizaciju u Bijelom Polju.Poređenja radi, crnogorska i bošnjačka/ muslimanska baština imaju izdašnu podršku, što mi svakako pozdravljamo. Ipak, ukazujemo na ogromnu nesrazmjeru u odnosu na zastupljenost tih naroda u populaciji naše opštine.


Na kraju, ipak, DF poručuje aktuelnoj koaliciji DPS- SD- BS da Srbi u Bijelom Polju nijesu džak za udaranje, na kome će koalicioni partneri dokazivati lojalnost svojim ostrašćenim šefovima. Rezultat DF- a na ovim izborima apsolutno će vratiti dostojanstvo srpskom narodu, bez koga neće biti moguće donositi nijednu važnu odluku u našem gradu!


Medijski tim DF Bijelo Polje