Medojević: Krapović odgovoran za pljačku građana od njemačke firme „WTE“

Nebojša Medojević

„Odgovornost za pljačku Budve i Crne Gore ima lično gradonačelnik Budve Dragan Krapović. Umjesto da Budva raskine ugovor i tuži „WTE“ zbog korupcionaškog ugovora, Njemci raskidaju ugovor i naplaćuju se iz garancija države„, kazao je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.

„Lično sam ponudio Krapoviću da besplatno pomognem Budvi u ovoj transakciji, ali je arogantni i neznaveni Krapović to ignorisao“, rekao je on.

„Sad građani Crne Gore treba da preko aktiviranja garancije, plate 29 miliona evra njemačkoj firmi „WTE“ čiji je predstavnik priznao da je sa Svetom Marovićem sklopio korupcionaški ugovor“, naveo je Medojević.

„Umjesto da Budva traži raskid ugovora i podigne krivične tužbe u Crnoj Gori i Njemačkoj i Austriji protiv WTE zbog korupcije, sada lopovska firma WTE naplaćuje garancije države od 29 miliona evra“, poručio je član Predsjedništva DF-a.

Rekao je i da bi Katnić morao po službenoj dužnosti da podigne krivičnu optužnicu protiv firme WTE, kao što je američki tužilac optužio „Mađar telekom“ zbog korupcije u Crnoj Gori, gdje su Mađari platili kaznu od 96 mil dolara. 

„Ovo je velika bruka vlasti u Budvi. Najveću odgovornost ima Krapović koji nije valjano zaštitio interese Budve i Crne Gore. Koji je motiv bio Krapoviću da propusti da uloži efikasna pravna sredstva i spriječi štetu treba da utvrdi istraga“, rekao je Medojević.

On je naglasio i da izgleda da je Krapović sve radio u dogovoru sa Vladom Crne Gore i da će po istom modelu KAP-a, željezare, Primorke, korupcionaški posao Sveta Marovića pasti preko državnih garancija na teret svih građana Cene Gore.

„Nije dovoljno biti mlad. Treba imati znanje i hrabrost“, zaključio je Medojević.