DO NAS JE

Nebojša Medojević

Nikad u životu nijesam bio pesimista. Rođen sam kao borac i biću takav do poslednjeg dana na ovom svijetu. Ali sad nakon 30 godina borbe protiv režim vidim da oni nijesu problem, kazao je predsjednik PzP-a i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

„Problem je mentaliteta našeg naroda, koji ne želi promjene i ne samo to. Oni koji pričaju istinu i govore o potrebi promjena, idu narodu na živce. ‘Šta hoće više ovaj Medojević?’, ‘Kako mu ne dosadi više’, ‘Samo olajava poštene ljude’. Ovakve priče od mog naroda čujem često. Nije to slučajnost ni politička trvenja. To je u duhu našeg naroda.

Ne želimo promjene, a govorimo da se loše živi, kako je režim lopovski, nezaposlenost velika, mizerne plate, bolnice užasnom stanju, sudovi korumpirani, policija diluje, djeca se drogiraju. Sve to pricaju, ali ne žele promjene“, ističe Medojević.

Napominje da naš narod ne voli DPS ni Đukanovića, ali da još više mrzi onoga ko im govori istinu o njegovom ružnom licu.

„Ne želimo SLOBODU. Ne želimo DEMOKRATIJU. Ne želimo PRAVNU DRŽAVU. Ne želimo ljudska prava. Sve je to dosta složeno. Zahtjeva od svakog građanina da ima svijest o sopstvenom značaju i moći, i da donosi sopstvene ODLUKE“, naglašava lider PzP-a i dodaje:

„Naš građanin to jednostavno ne želi. Radije odluke prepušta Đukanoviću i onda se miri sa posledicama tih odluka. Đukanović i njegova kamarila rado donose odluke u ime građana, ali za svoj račun. Onda građanin koji ne izađe na izbore ili koji glasa DPS, počne da sopstvenu krivicu prebacuje na OPOZICIJU. Prebacivanje odgovornosti za sopstvene greške je takođe, veoma loša crna našeg mentaliteta“.

Medojević navodi da je nakon 30 godina vladavine „lopovske sekte DPS“ sve jasno i sve se u Crnoj Gori zna.

„Privreda razorena, imovina države pokradena, institucije privatizovane i pod nkontrolom braće Đukanović, radnici u robovskom statusu, država bankrotirala, plate mizerne, 60% stanovnistva je u zoni ekstremnog siromaštva, sjever se prazni, ljudi masovno napuštaju zemlju (posebno mladi školovani ljudi), doseljavaju se stranci Turci i Albanci sa Kosova i iz Albanije, kriminal, droga, prostitucija, šverc bujaju“, nabraja funcioner Demokratskog fronta i ističe:

„Zemlja postaje rizična za život. I što je najgore, narod to mirno gleda i krivi OPOZICIJU“.

On upozorava da će, kad počnu masovna otpuštanja iz javnog sektora po naredjenju MMF-a, kresanje plata i penzija kao u Grčkoj, narod početi da shvata o čemu je govorio.

„Ali kad svima bude jasno, biće kasno.

Ko može, bježi“, kazao je Medojević.