DF BP: Umjesto da se pozabave brojnim problemima ministri svode svoje ministrovanje na predizborni marketing

Demokratski front

Da su u Bijelom Polju ubrzo lokalni izbori govore i posjete ministara našem gradu. Sezonu koju je nedavno otvorio ministar sporta Janović,  pred nastupajuće izbore u ovoj opštini nastavlja ministar prosvjete Šehović. Možemo se kladiti da će se do izbora 27.maja u Bijelom Polju izređati i ostali ministri crnogorske Vlade da pokažu kako se tobože sjekiraju za razvoj sjevera.

Kako ministarstvo prosvjete i obrazovanja brine o obrazovanju na sjeveru Crne Gore govore ne samo rezultati na međunarodnim testiranjima školaraca, već sveukupan obrazovni sistem koji fabrikuje kadrove koji nijesu potrebni nikome, jer je politika DPS-a i njegovih satelita u posljednjih trideset godina dovela do propasti privrede. Umjesto da se pozabavi brojnim problemima sa kojima se suočava crnogorski sistem obrazovanja, svoje ministrovanje ministar Šehović svodi na predizborni marketing.

Da su ministru i direktorima izbori preči od stanja u školama govori i to da su često direktori škola zaduženi da prikupljaju potpise podrške DPS-u  i njegovom kandidatu koje je bilo evidentno na prethodno održanim predsjedničkim izborima. Pune su im riječi hvalospjeva, dok zataškavaju afere povezane sa ovim ministarstvom kao što je to bilo sa aferom prepisivanja školskih programa u Zavodu za školstvo gdje praktično nije niko odgovarao.

Kao primjer ''brige'' ministarstva o školama u Bijelom Polju možemo navesti stanje školskih zgrada u mnogobrojnim područnim odjeljenjima naše opštine, a posebno u naselju Pripčići gdje funkcioniše područno odjeljenje OŠ ''Risto Ratković''. O stanju školske zgrade u tom selu govori podatak da se radi o tzv. neuslovnoj čatmari koja je napravljena sredstvima i radom mještana Pripčića neposredno poslije Drugog svjetskog rata. Ministarstvo je ostajalo godinama gluvo na molbe mještana za rekonstrukcijom ili izgradnjom novog objekta ovog područnog odjeljenja u koji ide veći broj djece.

Sigurni smo da će ova posjeta ministra Bijelom Polju, kao i sve dosadašnje, biti samo predizborni dekor stranaka na vlasti a ne doprinos obrazovanju u ovom gradu.

 

Medijski tim DF-a