Pavlović: 27.maja glasajte “na sigurno”, glasajte za DF

Koča Pavlović

Onaj ko se predstavlja za opoziciju, a istovremeno izjednačava DF i DPS, taj u stvari odgovara na pitanje : Sa kime će ići u postizbornu koaliciju? Tačnije, taj tobožnji opozicioni subjekat bez stida poručuje da će poslije izbora sa DPS-om, a ne sa Frontom. Jer Front mrze više od DPS-a. Iz manje-više istih razloga koje smo čuli npr. od “Evropskog lica Podgorice”, prije četiri godine, i od “Pozitivne CG” prilikom spašavanja Đukanovićeve vlade.

To su činjenice koje se ne smiju zaboraviti. Jer glasači koji su kratke pameti - oni zaslužuje da im se istorija tj.prevare ponavljaju. Oni zaslužuju da im se 27-og maja ponovi “Evropsko lice Podgorice”, i da im se tako ponovi Darko Pajović.

Zato poštovani opozicionim glasačima – nemojte 27. maja davati svoj glas nikom “sumnjivom”. Da ne bi vaš glas, nakon izbora, završio u vreći DPS-a. A ja u “sumnjive” ubrajam doslovno sve značajnije liste, osim liste DF-a. Tačnije sve one koji, po instrukcijama Ambasade, izjednačavaju DF i DPS. A to su Demokrate, URA i SDP.

Teza o “uzimanju glasova od DPS-a” je najobičnija podla laž. Laž kojom se pokušava prikriti suština stvari, a to je obračun unutar opozicije. Jer cjelokupni plan i napor Ambasade je prost: da se vašim glasovima, poštovani opozicionari, osnaži njihov, kontrolisani dio opozicije. Dio koji će na njihov zahtjev, u ključnom trenutku, stati uz jedan od dijelova rascijepljenog DPS-a. Zato već tri godine traju ovi bjesomučni napadi na birače DF-a, zato nas zatvaraju, sudski ganjaju i medijski satanizuju.

Neminovni rascjep DPS-a jeste trenutak koji može biti iskorišćen za dobro Crne Gore. Ali istovremeno, to je i trenutak koji može biti zloupotrijebljen, i iskorišćen samo za kozmetičke popravke DPS-a, čiju politiku Ambasada očito želi da sačuva. Ovu politiku koja je ponizila i opustošila Crnu Goru.

Zato poštovani opozicioni glasači, nemojte dozvoliti da vas na ovim izborima 27.maja, ponovo gurnu pred lažnu dilemu “Jesi li za Mila ili za Duška?”. Jer to znači da svoj glas dajete za opstanak DPS-a.

Moj vam je savjet, poštovani opozicionari, da 27.maja glasate “na sigurno”, da glasate za DF. Jer samo mi smo odlučni da obojicu, i Mila i Duška, čitav DPS pošaljemo u prošlost. Jer samo nas ne kontroliše niti jedna Ambasada, jer samo mi smo im u lice rekli da su lopovi i da im slijedi zatvor. I zato jer smo samo mi pokazali, i DPS-u i čitavoj javnosti, da smo nesalomivi! Da smo baš onakvi kakva je uvijek bila Crna Gora.


Koča Pavlović, potpredsjednik PzP
Poslanik DF u Skupštini CG