DF Bar: Ne znaju ni za zakon, a ni pristojno ponašanje

Demokratski front

Nepoštovanje zakona, bahatosti i nedostatak dobrog ukusa karakterišu način vođenja države ali i izborne kampanje predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista. Pored lijepljenja plakata na mnogim za to zakonom zabranjenim mjestima danas je sve to kulminiralo sa oblijepljivanjem ulaza, vjerovali ili ne, komunalne policije u Baru. Bez obzira što je odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima zabranjeno isticanje propagandnog materijala na ulazima zgrada, ulazima službenih prostirija i privatnim posjedima, DPS Bara ovim želi da demonstrira osionost direktno prkoseći institucijama sistema. Za ovakav prekršaj propisane su novčane kazne u iznosu od 100 eura za fizičko lice do 1000 eura za pravno lice. 

Nedostatak argumenata i politički kukavičluk predsjedničkog kandidata DPS-a koji se ne pojavljuje na TV duele protivkandidata se ne može nadomijestiti brojnim posterima velikih dimenzija u prirodnoj veličini kakvi postoje još jedino u totalitarnim režimima sličnim onom u Sjevernoj Koreji.

Komunalna policija je u obavezi da pravovremeno reaguje, profesionalno i nepristrasno da radi svoj posao. Komunalna policija je servis građana i kao takva je dužna da održava komunalni nadzor i red bez obzira na to da li zakon ne poštuje vladajući DPS ili neko drugi. Stoga Kumunalna policija je dužna da podnese prijavu i ukloni propagandni materijal koji se nalazi na ulazu zgrade njenih službenih prostorija. Biće interesantno vidjeti da li će, kada i kako reagovati na ovu bahatost bukvalno pred svojim nosem.

Da li će komunalna policija ukloniti sporne plakate sa ulaza zgrade biće i pokazatelj toga da li na ovu službu postoji partijski uticaj vladajućeg DPS-a kakav postoji u mnogim drugim službama.

Demokratski front Bar