Bajčetić: Rade samo po DPS liniji

Nikola Bajčetić

Ulica pored groblja u Zagoriču već godinama predstavlja problem za mještane tog naselja. Prostora za stazu za pješake ima, ali taj dio još uvijek nije asfaltiran, pa su Zagoričani primorani da idu improvizovanom stazom koja i nije toliko bezbjedna.

Iako su nadležni više puta obećavali da će riješiti taj problem to se, međutim, još uvijek nije desilo.

Na neodrživo stanje ukazao je i odbornik Demokratskog fronta u Skupštini Glavnog grada Nikola Bajčetić. On je ocijenio da groblje u Zagoriču i naselje oko njega moraju dobiti adekvatno asfaltiranu i osvijetljenu ulicu. Bajčetić je više puta na sjednicama gradskog parlamenta tražio da mu se odgovori da li se kod groblja planira uređenje putne infrastrukture, gradnja parkinga s obzirom da se asfaltira po partijskoj DPS liniji umjesto prema potrebama građana.

Ulica odavno ima pripremljeno rješenje koje aktuelna vlast odbija da realizuje iz političkih razloga, i konstantno ga gura pod tepih. Jedan od glavnih razloga zašto problem ulice još uvijek nije riješen jeste politička opredijeljenost mještana Zagoriča. Važno je istaći da je groblje u Zagoriču, drugo po veličini u Podgorici, te da je pristup groblju katastrofalan. Parking i putna infrastruktura nisu urađeni kako treba, a ova vlast nema namjeru to da uradi do kraja mandata, iz nama dobro poznatih razloga a to je da mještani većinski nisu naklonjeni DPS-u - kaže Bajčetić.

On je kazao da je predlogom Programa za uređenje prostora Glavnog grada za ovu godinu, opredijeljeno oko 32.441.754 evra, te da se trećina tih sredstava izdvaja iz budžeta od naknada za komunalno opremanje.

Ljudi koji su legalno izgradili svoje kuće i uredno plaćaju komunalije, a žive upravo kod groblja u Zagoriču, na ovaj način brutalno su diskriminisani. Prema našim saznanjima, sredstva koja su bila opredijeljena za rekonstrukciju ove ulice, usmjerena su za rekonstrukciju druge ulice, koja vodi pored trim staze Zlatica do podvožnjaka na Staroj Zlatici. Izvor iz Glavnog grada, saopštio nam je da je lično na ovome insistirao visoki funkcioner DPS-a Vlade Crne Gore, koji živi u toj ulici, kazao je Bajčetić.

Ulica pored groblja u Zagoriču

Dodaje da primjeri poput pomenute diskriminacije po političkoj osnovi, za njih u DF-u ne predstavljaju novinu.

Mi čvrsto vjerujemo da će odgovorna politika koju reprezentuje DF ostvariti progres na predstojećim izborima i da će nova vlast služiti svim građanima Podgorice, bez obzira na partijsku pripadnost, poručio je Bajčetić.

Iako su mještani ove ulice više puta potpisivali peticije, dolazili na javne rasprave, još uvijek čekaju na rekonstrukciju. Oni tvrde da se i dalje diskriminišu građani po partijskoj liniji, rade se privatni putevi, asfaltira se od glavnog puta do određenih porodica, a dalje ništa. Nema pomaka ni po pitanju rasvjete, ničega iako je to bilo planirano da se završi. Jedan od mještana Mlađan Rašović kaže da im fali trotoar, parking, rasvjeta…

Kompletna putna infrastruktura trebalo bi da nam se uradi s obzirom na to da je ulica frekventna. Putari dođu, zakrpe po koju rupu i to je sve. Poslije tri dana čim kiša padne opet ista pjesma. Koliko su do sada uložili u to krpljenje mogli su napraviti ulicu. Bilo je obećanja godinama unazad. Pred izbore se naročito obećava. Narod nema kuda prići kućama. Strahujemo i za djecu koja idu u školu svaki dan. Vozi se prebrzo, a nema nikakve ni signalizacije, ničega. Ništa ovdje ne ulažu. Ovdje je 90 odsto opozicija i samo zato neće da ulažu – kazao je Rašović.