Ismailisufi: FSCG instrument za predizborne manipulacije

Čel Ismailisufi

Fudbal, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, predstavlja mnogo više od sporta. Mnogi ljudi u fudbalu pronalaze bijeg od mučne i teške stvarnosti, pa makar i na tih 90 minuta. Fudbalski savez svake zemlje predstavlja krovnu organizaciju fudbala u toj zemlji čiji je primarni i osnovni cilj razvoj i promocija ovog sporta. Međutim u zemlji apsurda kakva je Crna Gora čak i Fudbalski savez očigledno ima drugu, možda za neupućene nevejerovatnu funkciju, a to je da je postao jeftin instrument za predizborne manipulacije vladajuće strukture.

Upravo ovu konstataciju najbolje potvrđuje nedavni sastanak odlazećeg gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića sa čelnim ljudima Fudbalskog saveza Crne Gore, a gle apsurda ili koincidencije, član delegacije FSCG bio je i Vladan Vučelić šef podgoričkog DPS-a. Na sastanku je, po ko zna koji put, najavljena rekonstrukcija Gradskog stadiona u Podgorici i ulaganja od milion eura, jer ova vlast se poigrava sa milionskim obećanima, kao sa loptom. Naravno, sve to se radi samo dva mjeseca pred lokalne izbore u Podgorici, eto još jedne koincidencije.

A kad smo već kod spleta slučajnih okolnosti moramo se prisjetiti kako je predsjednik FSCG, naamjerno ne želim da mu ime stavljam u isti koš sa Migom jer je najveća fudbalska legenda koju je ikad Crna Gora imala i ne zaslužuje takvo društvo, pomogao predizbornu kamapnju DPS-a na Cetinju otvaranjem radova na izgradnji novog stadiona na Obilića poljani neposredno pred novembarske izbore. Virtuelna slika novog stadiona je još jedna velika obmana i još jedno olako dato obećanje prevaranata na vlsti.

I sad se postavlja logično pitanje, da li je naš Fudbalski savezima za cilj promociju i razvoj netalentovanih i prevaziđenih političara iz redova DPS-a ili promociju i razvoj fudbala. Predlažemo čelnim ljudima FSCG da se više okrenu promociji fudbala i obezbjeđivanja boljih uslova za treninge u svim gradovima Crne Gore, a da političke manipulacije ostave političkim trećeligašima iz DPS-a, jer oni nijesu društvo koje zaslužuje fudbalska legenda.

Važna napomena: Ukoliko je Slavoljub Migo Stijepović. samoproklamovani veliki fudbalski radnik i stručnjak, ovim sastankom imao za cilj da dovede fudbalsku ekipu Pariz Sen Žermena i tako pomogne promociju fudbala u Crnoj Gori povlačimo ovo saopštenje i tražimo da nam rezerviše ulaznice za taj spektakl.

 

Čel Ismailisufi

odbornik PzP u Skupštini Glavnog grada