Bajčetić: Bazen ''predubok'' za džep građana

Nikola Bajčetić
Odbornik DF-a u Skupštini Glavnog grada Nikola Bajčetić, smatra da je cijena od 2,5€ za sat vremena na bazenu u okviru Sportskog centra Morača previsoka. On je ocijenio da malo kod od građana može da ode na kupanje ako uzmemo u obzir nizak standard. 
 
Ta cijena predstavlja novi svojevrsni udar na budžet građana, posebno ako se uzme u obzir nova statistika Monstata prema kojoj je građaninu dovoljno 2,06€ za dnevni obrok. Ako bi neko jedan dan htio da ode na bazen sat vremena, morao bi da se odkrekne obroka za taj dan prema najnovijoj statistici Monstata, kazao je Bajčetić.
On kaže da je neophodno bilo da se u odluci o cjenovniku odredi popust za đake i studente.
Trebalo je da se odredi posebna cijena za studente i đake kako bi se na taj način stimulisali i sklonili sa ulice. Oni naravno ništa od toga nisu uradili, a mislim da ni ne planiraju, jer su uglavnom nijemi za sve predloge opozicije. Bilo je tu dosta prostora za snižavanje cijena da ne bi predstavljale novi udar na budžet građana, već da bi doprinijele opštem interesu njihovom ionako skromnom budžetu koji trpi udare raznih svakodnevnih taksi. 
 
Navodi da su se nadležni uzalud pozivali na cijene u regionu jer su cijene u komšiluku uglavnom niže. 
Cijena u Beogradu je niža za nekih 30 odsto, a u Zagrebu je manje više ista. U Sarajevu i Banjaluci je čak 50 odsto niža. 
 
O samom projektu zatvorenog bazena Bajčetić je kazao da je već odavno bilo vrijeme da se taj projekat realizuje. 
Zbog razvijanja univerzitetskog sporta i svih ostalih vidova rekreacije bazen je bio od krucijalnog značaja za Glavni grad. Bruka je da u svim glavnim gradovima u regionu postoje zatvoreni bazeni, a da u Podgorici nema. Na kraju, sa ovim projektom je DPS barjačila u svim rpedizbornim programima za lokalne izbore u Podgorici. Sad je taj projekat došao na red, i uprkos svemu, mi je drago, isključivo zbog građana Podgorice, kojima će taj bazen ostati, i kad DPS prođe.
 
Izvor: Sloboda