PzP: Konstituisan novi odbor Pokreta za promjene Budva

Izborna skupština OO PzP Budva

U Budvi je u subotu, 03.02.2018. održana izborna Skupština Opštinskog odbora Pokreta za promjene na kojoj je za Predsjednika jednoglasno izabran Nikola Vučićević. Takođe, konstituisan je i novi odbor Pokreta za promjene Budva koji broji 46 članova.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević prisustvovao je izbornoj Skupštini sa svojim saradnicima. On je pozdravio delegate izborne Skupštine i zahvalio im se što su pristupili partiji koja je danas jedna od najprogonjenijih političkih organizacija u Evropi od strane režima. Tom prilikom je saopštio:

“Danas smo svjedoci da svi pričaju o pomirenju. No, treba podsjetiti da je politika Pokreta  za promjene upravo nastala na tom konceptu, nakon referenduma 2006. godine gdje smo imali duboke podjele među našim narodom. Mi smo ponosni na činjenicu da nakon 11 godina skoro sve političke partije baštine program PzP-a. Mafija, režimske službe, su najveću opasnost prepoznale u PzP-u pa smo upravo zbog toga stalno pod udarom i progonom. Trpjeli smo udare sa svih strana, kroz propagande, medije…a na kraju se to završilo sudskim progonom, hapšenjima, pa su naši ljudi nevini robijali u zatvoru samo zato što imaju drugačije političko mišljenje.” kazao je Medojević.  On se takođe zahvalio odbornici PzP Valentini Tadić, koja je obavljala funkciju v.d. predsjednika OO PzP tokom protekle godine.

Sa izborne skupštine: Vukčević, Medojević, Tadić, Vujisić

“Imali smo u poslednje vrijeme dosta interesovanja za našom politikom ovdje u Budvi, I drago mi je što vas  vidim u ovolikom broju. Moram priznati da je ovaj odbor jedan od najdinamičnijih odbora PzP-a u CG. Pored očuvanja lokalne vlasti, i funkcionisanja koalicije, koja je jako složena i kompleksna, mi smo nekad morali da upućujemo i kritičke tonove na račun iste vlasti. To sam uglavnom preuzeo ja na sebe. Naš cilj je da sačuvamo obraz i da se ne obrukamo u vršenju vlasti.” istakao je Medojević i dodao:

“Vidite da je DF ovih dana pod ekstremnim progonom od strane tužilaštva i sudstva. Nakon što su uništili fabrike, ekonomiju, privredu, sve oteli za sebe, ostalo je još da nam otmu dušu, našu istoriju, tradiciju. Zato je potrebno da se uništi i DF. Jer znaju da nova vlast koju mi budemo činili, neće progoniti svoje političke neistomišljenike, već će sve raditi po Zakonu, a oni koji su se ogriješili o taj Zakon, moraće da odgovaraju. Znaju da sa nama nema kompromisa.

Naravno, očekuje nas jedan težak period, ali mislimo da je najgore prošlo. Zato PzP Budva mora da bude jak, i moramo se držati jedinstveno u DF-u. Da li će biti prijevremenih izbora u Budvi, da li će neko izazvati krizu u ovoj vlasti, ja to ne znam. Ali mi sigurno nećemo biti povod za rušenje vlasti. Vodićemo računa o opstanku vlasti, ali i o tome da se ne ugroze interesi građana Budve….

Vidite koliko smo bili u pravu kada smo predlagali nestranačku ličnost za predsjedničkog kandidata. Zatim, vidjeli ste da su neki iz takozvane građanske opozicije  odbili svaku saradnju sa nama, a danas vidimo da su se i međusobno posvađali. Sve što smo pričali, i na šta smo upozoravali, ispostavilo se kao tačno. I drago mi je što nas vrijeme nije demantovalo.” zaključio je Predsjednik Pokreta za promjene.

 

Pres služba PzP