Kopitović: Presuda Kneževiću je presuda slobodnoj Crnoj Gori

Ivan Kopitović

Svjedoci smo da Svetozar Marović sa otetim milionima od strane građana Crne Gore šeta Kalemgdanom, glumeći tešku depresiju valjda iz razloga što ne može svako jutro plaćati espreso sa novčanicom od 500 evra. 

Potpuno slobodno šeta baš kao što je i osuđeni ubica i specijalni svjedok saradnik Saša Sinđelić novogodišnje i božićne praznike relaksirano dočekao u Beogradu, nakon što je sa brojnim pripadnicima tajne policije redovnom linijom ,,AirSerbia” na relaciji Podgorica-Beograd ispraćen skoro pa uz državne počasti do Beograda u vrijeme praznika, gdje su svi putnici morali da sačekaju da ,,akademika” sa buvlje pijace prihvati tamošnja patrola i odvede ga kući.

I dok Maroviću opraštaju milione, Đukanoviću dozvoljavaju zastarijevanje slučaja ,,Limenka” u kome je na uštrb građana oteo 11 miliona, dok Sinđeliću kriju identitet, a funkcionerima DPS-a dijele ,,socijale”, jer primaju trocifrene plate, jedan hrabri, časni i pošteni čovjek je dobio pisanu presudu da mora odrobijati 4 mjeseca zbog tzv. napada na službeno lice u toku razbijanja mirnih protesta DF-a 2015.godine.

Nažalost, onaj ko se danas osjeća kao časni opozicionar čija je borba prepoznata godinama unazad, koji ne odstupa od Njegoševih načela Crne Gore, one sojske, čojske i patriotske koja zna koju crkvu i pismo treba da njeguje i poštuje i koja ne ide na svakodnevne lekcije kod Margaret En Ujehare danas biva progonjen. Progonjen zato što se ne miri sa činjenicom da je Crna Gora privatna prćija par ljudi koji su i ovu presudu izdiktirali slugama režima odjevenim u sudijskim odorama i time bezrezervno se stavljajući na usluzi DPSu, očekujući da će i oni nakon što pošalju jednog časnog čovjeka i opozicionara „zaraditi” stan kao jedan njihov kolega koji je rođaka odveo u Spuž kako bi imao više komfora u modernom stanu kojeg je dobio kao nagradu za dobro obavljen posao.

E pa „gospodo sudije” grdno ste se prevarili! „Sa razloga” konstatujem da dok je luče slobode i te slobodarske baklje koja se nalazi u rukama lidera DF-a nema te presude kojom možete zabraniti DF što je zapravo i jedini cilj kroz montirane, lažne afere i postupke SDT-a.

Milan, čiji su preci položili živote za Crnu Goru braneći je i štiteći je od zla, ne može je manje voljeti od vas koji mu danas sudite, samo za razliku od vas Milan ima nešto što vi nikada nećete imati – hrabrost, da borbu za slobodnu Crnu Goru dovede do kraja. I nema tog ZKP-a, tog Cisko Kida i talika junačkog da ono o čemu je na prethodnim izborima maštalo 80.000 ljudi- a to je san o slobodnoj Crnoj Gori, uguše jedan ĆUKović ili Mugoša!