DF: Srbija i Crna Gora će vječno čuvati uspomenu na tvoj nasmijani lik

Predsjedništvo Demokratskog fronta

Demokratski Front najoštrije osuđuje teroristički napad i likvidaciju Olivera Ivanovića, jednog od najistaknutijih političkih lidera Srba na Kosovu i Metohiji. Pozivamo sve nadležne organe Srbije i predstavnike međunarodne zajednice na KiM, da odmah rasvijetle ovaj teroristički napad sa jasnim politčkim motivima i političkim posledicama, koji je direktno uperen protiv mira i stabilnosti cijelog regiona. Bili oni iz Srbije ili iz inostranstva.

Oliver Ivanović je bio primjer istinskog patriote i čovjeka koji je čitav svoj život posvetio borbi za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji. Oliver je bio naš iskreni prijatelj i saborac. Čovjek koji se čitav život borio za mir, demokratiju, pravnu državu i suživot Srba i Albanaca na KiM. Iako je bio čovjek mira, tolerancije , dijaloga, kada je ratni vihor zahvatio KiM, on nije bježao niti se krio , već je u najkritičnijim trenutcima za srpski narod na KiM, zajedno sa svojim saradnicima, stao na čelo odbrane svoga naroda i svoje države Srbije. Da nije bilo njega i njegovih saboraca, sjever KiM bi bio etnički čist: kao pravi Kuč stao je na branik svoga naroda i KiM.

Oliver Ivanovic nikada nije zaboravljao svoje crnogorsko porijeklo i svoje Kuče i Podgoricu, gdje je rado doazio i bio sa svima nama, njegovim prijateljima, drag i poštovan gost. Nikada nije prekidao veze sa otadžbinom njegovih predaka, pa mu je i otac sahranjen u Crnoj Gori.

Danas je njegova porodica, ovim bezumni , zlikovačkim aktom, izgubila svoj najčvršći oslonac, divnog, pažljivog i odanog supruga i roditelja i brata, Srbi na Kosovu i Metohiji svoga najboljeg sina kome je interes svog naroda i svoje Srbije bio iznad partijskih i ličnih interesa, mi njegovi prijatelji, sjajnog čovjeka i druga. 

Srbija i Crna Gora će vječno čuvati uspomenu na tvoj nasmijani lik, na čovjeka koji je živio za svoj narod i otadžbinu i koji je za njih platio najveću cijenu. Demokratski Front izražava najdublje divljenje za sve što je Oliver Ivanović uradio boreći se za svoje ideje i svoj narod. 

Oliverovi prijatelji iz Predsjedništva Demokratskog Fronta