Medojević dobio poziv da učestvuje u praćenju izbornog procesa u Meksiku

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene i član predsjedništva DF-a Nebojša Medojević, dobio je poziv od Ambasadora Meksika u Beogradu, g. Marka Antonia Garsia Blanka, da učestvuje u praćenju izbornog procesa koji će se održati 1.jula 2018. godine u Meksiku. Na izborima će se birati novi Predsjednik Republike, 128 senatora, 500 saveznih poslanika i 2777 osoba koje će se birati na lokalnim izborima (guverneri, lokalni poslanici, gradonačelnici, predsjednici opština i odbornici).

 Poziv za Nebojšu Medojevića od ambasadora Meksika

Ovaj poziv predstavlja dokaz i svojevrsno priznanje međunarodnog ugleda i uticaja Pokreta za promjene, ali i  odraz poštovanja prema lideru PzP-a. Medojević je jedini političar u Crnoj Gori koji je prvi glasno kritikovao lošu politiku EU prema Crnoj Gori, te dvostruke standarde evropskih institucija. Javno je ukazivao na korupciju, birokratiju i ostale probleme sa kojima se suočavaju danas evropske institucije, koje treba da budu  primjer ostalim zemljama.

Medojević je jedan od rijetkih koji je otvoreno podržavao Brexit, te zbog toga, i njegovih cjelokupnih stavova o idejama sloboda i demokratije, i bespoštedne dugogodišnje borbe za ideju slobodne Crne Gore sa akcentom na vladavinu prava, uživa duboko poštovanje kod evropskih konzervativaca i reformista (ACRE), što dokazuje činjenica da je nedavno u Jerevanu reizabran za člana Savjeta ovog tijela.

Podsjećamo, predsjednik PzP Nebojša Medojević, i ranije je učestvovao u praćenjima izbornih procesa kao poseban član delegacije Međunarodne demokratske zajednice (IDU) koja okuplja najveće i najuticajnije svjetske partije desnog centra, te bio u pregovaračkim misijama u zemljama koje još uvijek rade na afirmaciji demokratije, ljudskih prava i sloboda, kao što su Venecuela, Maldivi i td.

Medojević je nedavno takođe dobio poziv od Međunarodne demokratske zajednice (IDU) da učestvuje u misiji za utvrđivanje činjenica (Fact Finding Mission) koja je planirana za kraj januara 2018. a koje će se održati u Beogradu i Bejrutu.

 

 

Pres služba PzP