Medojević: Medijski koncern Vijesti je propagadna batina Milivoja Katnića

Nebojša Medojević

Vlasnici Vijesti su aktivno lobirali da VDT bude Ivica Stanković a GST oficir KOS-a sa Dubrovačkog ratišta Milivoje Šaletin Katnić, i to se radilo preko Ranka Krivokapića i SDP-a za račun Mila Đukanovica i DPS-a, naravno – poručio je lider PzP-a i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević, reagujući na tekst izašao u Vijestima pod naslovom „Medojević sada ne zna šta je Katnić radio u Cavtatu“.

„Za nas iz DF-a je odmah bilo jasno da će medijski koncern Vijesti biti propagadna batina Milivoja Katnića i dio njihove poznate prakse medijskog reketa„.

 

Kako dodaje, imenovanjem novinarke TV Vijesti za portparola SDT, nije bilo teško zaključiti kako cure informacije i odakle nezvanična saznanja Vijestima od Katnića.

„Milivoje Katnić je bio vojni upravnik okupiranog Cavtata 1991/92 i otpuživan je javno od većeg broja civila za teror i zlostavljanje. To Željko Ivanović neće moći da promjeni. Kao ni ratnu i nacionalističku, švercersku, mafijašku prošlost lidera DPS-a. Svako ko se druži sa Željkom Ivanovićem može da računa da će biti iskorišćen, izmanipulisan i odbačen. Sada pokušava da spoji Demokrate i URU, sve vođen jednom idejom da nanaese štetu DF-u i preuzme kontrolu nad opozicijom, kako bi se kompletirala moć Druge familije“, ističe Medojević i zaključuje:

„Na njegovu žalost, a na sreću CG, svaki njegov politički projekat je propao. Tako će proći i Katnić, ali i Bečić i Dritan, ako ih uhvati u svoju mrežu. Problem u borbi sa DF-om je to što smo mi jaka i ozbiljna firma i mnogo znamo. Mnogo. A ne možete nas ni slomiti, ni kupiti, ni preplašiti.„