Medojević: Odmetnuti tužilac Milivoje Šaletin Katnić nastavlja protivzakoniti progon lidera DF-a

Poziv za Nebojšu Medojevića

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nastavlja da brutalno zloupotrebljava službena ovlašćenja, tužilaštvo i bruka državu Crnu Goru, stavljajujući SDT u funkciju ličnog obračuna sa liderima DF-a, a posebno povodom njegovih nepočinstava tokom 1991 i 1992 u zločinima na Dubrovačkom ratištu.

Danas je Nebojša Medojević, lider PzP dobio poziv od Uprave policije, Specijalnog policijskog odjeljenja da se sjutra u 10.00 časova javi radi prikupljanja obavještenja na okolnosti saznanja koja su u vezi sa zlostavljanjem za vrijeme ratnih dešavanja.

Sada je jasno da Ministar Nuhodžić ne vodi ovaj resor, niti Ivica Stanković vodi tužilaštvo kao jedinstveni organ, već da je Milivoje Šaletin Katnić i Minustar unutrasnjih poslova i direktor Policije, i Vrhovni državni tužilac i Predsjednik Vrhovnog suda i da protivustavno i protivzakonito vrši progon lidera DF, isključivo na bazi ličnog motiva odmazde za naše javno izrečene argumente oko njegovih kriminalnih aktivnosti i zloupotreba.

Nebojša MedojevićKako poslanici DF mogu vršiti svoju ustavnu funkciju u Parlementu i javnom zivotu, ako će odmetnuti tužilac Katnić, na svaku javno izgovorenu riječ, saslušavati i maltretirati poslanike DF, po uzoru na čuvenog komunističkog Udbinog zlikovca Sava Joksimovića, generala sa crvenim čizmama.

Ovakvo protivustavno ponašanje i divljanje Katnića više nije samo problem Ivice Stankovića i Vesne Medenice, već problem cjelokupne vlasti koja je postala taoc jednog nekontrolisanog pojedinca koji svoje lične frustracije i komplekse pokušava da liječi institucionalnim progonom lidera DF.

O nastavku vanustavnog i protivzakonitog ponašanja tužioca i zlouptrebe tužilaštva u ličnim obračunima sa liderima DF i pokušajima sprečavanja našeg političkog djelovanja, Medojević će informisati predstavnike EU i naše međunarodne prijatelje od kojh se očekuje adekvatna reakcija na zaustavljanju miješanja Katnića u djelovanje najjačeg parlamentarnog opozicionog subjekta- Demokatskog Fronta.

Nebojša Medojević
Predjednik PzP
Član Predsjedništva DF