Medojević pitao, ministar Nuhodžić bez odgovora: Sinu kojeg tužioca je mafija kupila džip? (VIDEO)

Nebojša Medojević

Lider Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević pitao je danas u Skupštini Crne Gore ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da li istražuju ko je u Specijalnom državnom tužilaštvu uzeo od 50.000 do 10.000 eura da omogući jednom od šefova kriminalnog kavačkog klana Igoru Božoviću da pobjegne.

Medojević je podsjetio da iz Crne Gore niko nije odgovarao za ratne zločine u Dubrovniku. On je pozvao specijalnog tužioca Katnića da dođe u parlament i kaže da li Julijana, zvana Julka, rođena Kršikapa, koja je zlostavljana u Cavtatu 1991. godine ima pravo na pravdu.

Medojević je podsjetio da je Igor Božović pobjegao iako je već postojao nalog za njegovo pritvaranje.

Božović se nije u avgustu ove godine pojavio u podgoričkom Višem sudu, na ročištu povodom predloga Specijalnog tužilaštva da mu se odredi pritvor.

Medojević je Nuhodžića pitao i da li zna, kojeg policajca sin je dobio džip, kome su od sudija oprošteni krediti, zatvoreni minusi na karticama…

“Da li ste ispitivali vezu između Katnića i njegovog pobratima Zorama Lazovića, vođe jednog klana? Jeste li ispitivali da Katnićev sin radi u firmi za koju se sumnja da pripada farmaceutskoj mafiji? Da li Uprava policije istražuje koji sudija odnosno sutkinja je podigla kredit od 70.000 eura u Prvoj banci i otpisan joj je. Znate li ko od sudija ima kockarske dugove koji se otpisuju”, kazao je Medojević.


Nuhodžić nije odgovarao na pitanja Medojevića.