Jokić: Lokalni parlament treba da ima ulogu arbitra i nekoga ko će biti pokretač i kontrolor rada opštinskih službi

Radomir Jole Jokić

Jedna od važnijih tačaka dnevnog reda za predstojeću sjednicu lokalnog parlamenta jeste i Predlog programa rada Skupštine opštine za 2018. godinu.

Odbornički klub Demokratskog fronta neće dati svoj Predlog programa rada Skupštine iz prostog razloga što smatramo da je taj poziv za davanje Predloga nama samo puka formalnost i da sve to što bi mi predložili trenutna većina u lokalnom parlamentu ne bi prihvatila. Mi naravno imamo svoj plan Programa rada lokalnog parlamenta i isti ćemo ponuditi građanima u okviru našeg političkog programa. Mi se zalažemo da lokalni parlament bude što efikasniji, otvoreniji i dostupniji svim građanima, da radi u interesu svih građana a nikako pojedinaca i određene grupe ljudi.

Mi se zalažemo za slobodu mišljenja i govora kao i za kulturu dijaloga, stoga lokalni parlament smatramo mjestom najveće otvorenosti i dostupnosti građanima. Lokalni parlament treba da ima i ulogu arbitra a i nekoga ko će biti pokretač i kontrolor rada opštinskih službi, građanima na prvom mjestu za dostupnost svih podataka i informacija koje se tiču razvoja naše opštine a ne kao što je bio slučaj do sada.

Takođe obavještavamo javnost da se vraćamo u lokalni parlament i da bezrezervno podržavamo povratak poslaničkog kluba Demokratskog fronta u državni parlament.

 

Šef kluba odbornika DF-a

Radomir Jokić