Medojević: Pažin ne dozvoljava Katniću istragu o Đukanoviću i aferi Telekom (VIDEO)

Nebojša Medojević

Poslanik DF-a ocijenio da su izvještaji Čarlsa Tanoka o procesu integracija neobjektivni, tendenciozni "i proizvod korupcije od strane Mila Đukanovića."

“Tanok govori čiste neistine o Crnoj Gori, o čemu sam obavijestio ministra vanjskih poslova Borisa Džonsona,” kazao je Medojević.

Medojević je poručio Tanoku da bi trebalo da ga bude sramota.

Medojević je ranije kazao da su Tanok i Kenedi veoma bliski i da to ukazuje da on ima privatne interese u Crnoj Gori.

Medojević je dodao da su se četiri dana prije izbora sastali sa šefom Posmatračke misije Romanom Jakićem da mu ukažu na sve što će se desiti 16. oktobra, a da se ništa od toga nije našlo u Konačnom izvještaju OEBS-a.

Poslanik DF-a je kazao da je šef Posmatračke misije OEBS-a korumpiran ili mu je neko iz Ambasade SAD rekao da to ne zabilježi u izvještaju.

Medojević je dodao da Jakić u svom izvjestaju nije konstatovao ni da na dan izbora neko vrijeme nije radio video nadzor granica Crne Gore.

Nebojša Medojević je kazao da Pažin ne dozvoljava Milivoju Katniću da se istražuje umiješanost lidera DPS-a Mila Đukanovica u aferu Telekom, iako postoje dokazi za to.

“Ovo su lopovi,” kazao je Medojević, nakon čega je oduzeta riječ.

Medojević je kazao da će poslanicima EP poslati presudu Vrhovnog kasacionog suda iz Italije da je Đukanović proglasen krivim za šverc cigareta, ali da je taj slučaj arhiviran i da je to jedinstven slučaj.