Ko koga hrani, a ko koga brani - ili 20 godina CKB-a

Koča Pavlović

Primitivni, necivilizovani, uličarski protesti DF-a su osnažili DPS, a civilizovani ‘Demokratski dijalog’ URA-e i Đukanovića u Bijelom salonu Skupštine CG, i Ranko/Žarko/Ćakijeva ‘Vlada izbornog povjerenja’ su potpuno ‘razbili’ Milovu kriminalnu organizaciju i doveli je do izbornog sloma. 

I korak dalje - staljinistički sudski progoni ‘kod Suzane’, u stvari su akcije političke podrške DF-u od strane DPS-a. A žestoka odbrana ‘svim sredstvima’ koju demonstrira DF je, opet u suštini, ‘primitivna uzvratna podrška’ koju Front pruža DPS-u. Tako se, tvrdi MGO, uzajamno hrane DPS i DF.

Eto to, u suštini, tvrdi g.Neđeljko Rudović! A u dlaku isto govore i g. Dobrilo Dedeić, i g.Boris Bogdanović, i g.Ranko Krivokapić. 

Od ove bezobrazne gluposti bila je bezobraznija i gluplja samo ona Dritanova ‘naučna teza’ od prije dvije-tri godine, kada je tvrdio da je fragmentacija unutar opozicije pozitivan proces, i da “što se više podijelimo - lakše ćemo se potom udruživati”! 

Na toj ‘naučnoj’ platformi su mediji i politički eksponenti Druge familije, prije dvije-tri godine, pokušali da razbiju i pridave DF. A danas se na tezi “DF=DPS” pokušava trajno spriječiti bilo kakva saradnja opozicionih subjekata sa DF-om. 

I ko od svega toga ima koristi?! 

Ako se zanemare sitni šićari, od podjela unutar opozicije jedinu stvarnu korist je imao DPS. Onaj DPS koji je, zahvaljujući DF-u, bio na koljenima u vrijeme protesta 2015, i koga je (opet) DF bio gotovo porazio na izborima u oktobru 2016! Raskol u opoziciji i staljinistička farsa zvana ‘državni udar’ su taj i takav DPS stabilizovali. Zato ovo najnovije Rudovićevo gomilanje mržnje prema DF-u predstavlja najobičnije dolivanje ulja na već dobro rasplamsalu režimsku vatru. 

I nema tu ničega novoga u Rudovićevom postupanju - juče kao ‘novinar’ Druge familije, a danas kao njen poslanik u Parlamentu. Ono što ovoga puta jeste novo i indikativno u Rudovićevom ponavljanju animoziteta prema DF-u, jeste naglašena frustracija kojom on to ovog puta iskazuje. 

Tako frustrirano fraska g.Rudović, da bi se dalo pomisliti da ga muči strah od gubitka posla! Mislim na dobro plaćeni posao ‘kidisanja na DF’, kojeg g.Rudović već dugi niz godina predano obavlja. 

Razumljiva je frustracija g.Rudovića i URA-e. Njihov značaj bi mogao biti sveden na odgovarajuću, u suštini marginalnu ulogu, ako bi se uspostavio dijalog sa DF-om i kakvo-takvo akciono jedinstvo opozicije.