Jokić: Veoma izražen migracioni trend koji se iz godine u godinu nastavlja

Radomir Jole Jokić

Proteklog  vikenda rukovodstvo O.O. Pokreta za Promjene Bijelo Polje posjetilo je svoje mjesne odbore u Pavinom Polju, Kovrenu i Stožeru, upoznali ih o trenutnim dešavanjima kao i političkom progonu kojem su izloženi čelnici Demokratskog fronta.

Članovi mjesnih odbora PZP-a iz Pavinog Polja, Kovrena i Stožera upoznali su rukovodstvo O.O. PZP-a sa gorućim problemima koji prate ove mjesne centre u Vraneškoj dolini.

Kao ključni problem koji je karakterističan za Vranešku dolinu jeste veoma izražen migracioni trend koji se iz godine u godinu nastavlja. Što je najteže jeste odlazak mladih zbog nedostatka produktivnih radnih mjesta.

Drugi gorući problem sela u Vraneškoj dolini jeste loša putna infrastruktura posebno prema selima koja su udaljena od mjesnih centara. Makadamski putevi se rijetko nasipaju, i ako se radi nešto to je u nedovoljnoj mjeri. Ono što je karakteristično za mnoga sela u Vraneškoj dolini jeste dotrajala elektro mreža pa stanovnici sa punim pravom kritikuju elektrodistribuciju, jer kad počnu zime i snjegovi nedeljama su sela u prekidu, a sve zbog loših i dotrajalih stubova koji se u pojedinim mjestima nisu mijenjali od uvođenja struje, odnosno blizu pola vijeka.

Takođe loš signal mobilnih mreža pričinjava problem, posebno selima Bliškovo, Stožer i Barice. Mještani tih sela su u više navrata apelovali na mobilne operatere koji postoje u državi da poboljšaju signal, ali su ti apeli do sada ostali uzaludni.

  

Radomir Jokić

Predsjednik O.O. PZP B. Polje