PzP: Mreža žena organizovala je humanitarnu akciju

Mreža žena u Narodnoj kuhinjom

U okviru kampanje koju sprovodi Odbor Pokreta za promjene Glavnog grada pod nazivom „Humanije lice Podgorice“,  Mreža žena organizovala je humanitarnu akciju u saradnji sa Narodnom kuhinjom pri Hramu Hristovog Vaskrsenja. U okviru ove akcije, članice gradskog odbora Pokreta za promjene donirale su kolače, koje su same, sa puno ljubavi spremale, kako bi socijalno najugroženije porodice, koje koriste usluge narodne kuhinje uz obrok dobili i dezert.

„Ovo je simbolična akcija, mali znak pažnje, kojim smo željele da pokažamo da mislimo na one, koji nažalost, nemaju ni za jedan obrok dnevno i da im poručimo da nijesu sami. Znamo da se ovakvi problemi rješavaju sistemski, promjenom socijalne politike, a ne jednokratnim akcijama, ali nakon sledećih izbora u Glavnom gradu, sigurna sam da ćemo biti u prilici da na djelu pokažemo kako sistem socijalne zaštite treba da funkcioniše“, izjavila je Branka Bošnjak, predsjednica Odbora PzP Glavnog grada i odbornica u gradskoj Skupštini.

Odbor PzP je doprinio afirmaciji solidarnosti i humanijem licu Podgorice pridružujući se akciji „Pruži ruku za život. Daruj krv“, zatim organizujući postavljenje tzv. kuka dobrote u pojedinim naseljima na teritoriji Glavnog grada, te ovom humanitarnom akcijom sa Narodnom kuhinjom.

„Nećemo stati na ovome, imamo u planu čitav niz konkretnih akcija koje će pokazati da mislimo na sve kategorije stanovnika Podgorice, a kojima je potrebna naša podrška i pomoć“, istakla je Bošnjak.   

Press služba Odbora PzP-a Glavnog grada