PzP: Kopitović učestvovao na međunarodnom samitu mladih u Zagrebu

Kopitović i Pernar

U organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava iz Zagreba u prethodna tri dana održan je Samit mladih na kojem je prisustvovalo oko 300 učesnika iz cijelog svijeta. 

Učešće na Samitu su kao panelisti uzeli i istaknuti političari, novinari, predstavnici NVO sektora kao i aktivisti za ljudska prava iz regiona. Glavna poruka poslata iz Zagreba jeste da zemlje na Balkanu moraju da budu fokusirane na evropske i demokratske vrijednosti, pri čemu je važno da u toj misiji pomažu jedna drugoj i rade zajedno.

Ivan Kopitović u ZagrebuTakođe, na 3.redovnoj Skupštini mreže stranačkih organizacija mladih, Kopitović je pored predviđenih tema kolege iz regiona i domaćine Samita upoznao sa montiranim sudskim procesima koji za cilj imaju nanošenje političke štete i demonizaciju najjačeg političkog subjekta u zemlji.

Poruke podrške iz Zagreba poslao je i zastupnik Živog zida u hrvatskom Saboru Ivan Pernar koji je u razgovoru sa Kopitovićem oba režima (hrvatski i crnogorski) označio kao totalitarne, ali i izrazio zabrinutost zbog političkog progona opozicije u Crnoj Gori.