PzP: Pokušaj likvidacije Prof. Branka Radulovića

Prof. dr Branko Radulović

Pokret za Promjene informiše javnost da je juče, po klasničnom kriminalnom scenariju, koji u najvećem broju slučajeva rezultira tragičnim posledicama, bio izložen prof. dr. Branko Radulović, potpresjednik Pokreta za promjene i člana Predsjedništva Demokratskog fronta. Bio je pripremljen monstruozni scenario, posebno imajući u vidu, da  prof. Radulović svakodnevno putuje bez obezbjeđenja, vozeći svoj automobil, ne skrivajući se od javnosti.

O svemu je danas informisana Uprava Policije, pri čemu je profesor Radulović  podnio prijavu Centru Bezbjednosti Podgorica o navedenom dogadjaju.

Stručne službe Centra Bezbjednosti preuzele su mjere i aktivnosti, a Ministar Unutrasnjih Poslova Mevludin Nuhodžic i načelnik Centra Bezbjednosti Jovica Rečevic, su se i lično zainteresovali za cijeli slučaj.

Obavještavamo javnost, da ovo nije prvi slučaj da se vrši pritisak, raznih vidova uznemiravanja na prof. Radulovića i njegovu porodicu.

Očekujemo ovaj put da će nadležni organi uraditi svoj posao na profesionalan način i identifikovati počinioce, a posebno nalogodavce. Jasno je da se radi o vidu političkog terorizma, čiji je motiv da se eliminišu oni koji su najglasniji protivnici kriminalnog režima.

 

Press služba Pokret za promjene