Bošnjak: Mediji pokušavaju zlurado u političke svrhe da manipulišu i zloupotrijebe odluku Nebojše Miranovića

dr Branka Bošnjak

Pošto već danima pojedini crnogorski mediji pokušavaju zlurado u političke svrhe da manipulišu i zloupotrijebe odluku Nebojše Miranovića, sad već bivšeg člana Pokreta za promjene, da bude iponođakon u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, a što je njegovo ljudsko pravo i njegova intima, morali smo se oglasiti kako bi zaustavili ovu neviđenu hajku koja se vodi protiv njega i protiv Pokreta za promjene.

Nebojša je lice sa invaliditetom, koji  je volontirski radio kao koordinator Kancelarije za ljudska prava u okviru Odbora Pokreta za promjene Glavnog grada i bavio se uglavnom pitanjima koja se odnose na probleme tih osoba i drugih marginalnih grupa, u želji da doprinose i Pokretu za promjene i položaju tih najranjivijih kategorija stanovništva. Nije nikada bio član organa upravljanja Pokreta za promjene.

Nebojša Miranović

Sada su zbog ove njegove odluke, nažalost, okusili i on i njegova porodica okrutnost današnjeg crnogorskog društva i pojedinih neprofesionalnih medija, koji su dotakli moralno dno, pa su jednog poštenog momka pokušali da diskredituju, i u svom beščašću se drznuli da ga proglase kriminalcom, samo zato što je u skladu sa Zakonom donirao za kampanju Pokreta za promjene, a  sve sa ciljem da neko politički profitira.

Pošto se njegova odluka da se na ovaj način posveti  vjeri  i duhovnosti,  kosi sa odredbama Statuta naše partije kao građanske, njemu je prestalo članstvo u našoj partiji, ali smo mu zahvalni na doprinosu koji je dao i nadamo se da će i dalje se boriti za promjenu ovog trulog sistema, koji  ugrožava i najosnovnija ljudska prava a to je pravo na slobodan izbor.

 

Branka Bošnjak, predsjednica Odbora Glavnog grada PZP