Medojević: Duškove „Vijesti“ spašavaju propali plan ambasade SAD-a i malograđanske opozicije

Nebojša Medojević

„Duškove „Vijesti“ spinuju i prave lažne konstrukcije u pokušaju da smanje štetu od propasti plana Duška Markovića, malograđanske opozicije i Ambasade SAD.

Evo moja izjava koju sam poslao novinaru vijesti Darvinu Muriću u kojoj se nigdje ne pominje da je Demokratski front protiv izbora u gradovima u kojima vršimo vlast, kako su izmilile „Vijesti“, napisao je na svom fejsbuk profilu Nebojša Medojević predsjednik PzP i član poslanik DF-a, citirajući svoju izjavu za „Vijesti“:

„Nema ponavljanja izbora. To su Ranku rekli Hojt Ji i Palmers. Stav SAD i EU je da su vanredni izbori nepotrebni. Da se mora pričati o preporukama OSCE i to u institucijama sistema.

Ranko spinuje i pokušava da sakrije propast plana Ambasade, malograđanske opozicije i Duška Markovića.
Stav Df je tu jasan. Prelazna Vlada sa koministrima i pravom veta, čišćenje spiskova od 70.000 fantoma, kontrola zloupotrebe službi i resursa i sređivanje medijske scene. Tek kad se stvore takvi neophodni uslovi onda treba razgovarati o datumu održavanja izbora. Đukanović je na predsjedništvu DPS-a ponizio Markovića koga su podržali samo Mevludin Nuhodžić i Tarzan Milosević. Plan Ambasade SAD-a, Ranka i Bečića i Duška Markovića je propao. Ranko sada pokušava da ovakvim spinovima sebi da nekakav značaj, koji je odavno izgubio”.

„Malograđanska opozicija na čelu sa Rankom i Bečićem pregovaraju mjesecima sa Ambasadom SAD uz pomoć vlasnika „Vijesti“ (koji posreduju sa Duškom Markovićem). Oni mogu srušiti vlasti u opštinama u kojima Opozicija vrši vlast , kao dio tog dogovora“, rekao je Medojević i zaključio:

„Mi nijesmo dio tih pregovora i sa nama može da se razgovara samo oko obezbjeđivanja uslova za fer i poštene izbore. Jadno i bijedno od Željka Ivanovića. Kao i vazda. Jednom sluga, vazda sluga. Nekad Mila i Roćena, sad Duška Markovića.“