DF Cetinje: Nosilac liste proslavljeni rukometaš Đuro Kapa

Đuro Kapa sa mladima Demokratskog fronta

Predstavnici DF-a Cetinje predali su sinoć u 19h časova Opštinskoj izbornoj komisiji Prijestonice listu kandidata za odbornike, a povodom predstojećih lokalnih izbora koji će se na Cetinju održati 26.11.2017.

Izborna lista DF-a na Cetinju nosi naziv “DEMOKRATSKI FRONT CETINJE – SAMO SLOŽNO, SAMO JAKO!” a nosilac izborne liste je bivši proslavljeni rukometaš i sportista Đuro Kapa. Izborna lista broji 33 kandidata, a na izbornoj listi manje zastupljeni pol iznosi trećinu, dok gotovo isti procenat čine i mladi.

Nosilac izborne liste DF-a na Cetinju prilikom predaje izborne liste Opštinskoj izbornoj komisiji zahvalio se svim aktivistima DF-a na Cetinju koji su dali svoj doprinos prilikom prikupljanja potpisa podrške I saopštio:

“Naša lista koja naziv naziv DF Cetinje – samo složno, samo jako,govori zapravo iz više razloga da nam je potreban upravo ovaj slogan, jer samo slogom i velikom voljom možemo uspjeti da srušimo diktatorsku torturu koja se već vise godinama  vrši nad ovim gradom.  Jako, da ne pokleknemo u svim onim podmetanjima koji oni vrše, ne samo nad ovom koalicijom, nego sam siguran i nad drugima. Danas je slučajnost da baš na svetac svetog Luke, slave manastira Sv Petra Cetinjskog kojem se i ja obraćam da nam pomogne i da nas blagoslovi da se izmirimo I pomirimo i složno do 26. Novembra da pokušamo da pomognemo našem gradu, a mojim sportistima poručujem da se pobjede izvojavaju na terenu i tamo se stiču rezultati, a ne kroz lokale i kancelarije gdje nema uspjeha. Posebno bih bio počastvovan kad bih mogao pomoći cetinjskom sportu, i uopšteno cjelokupnoj zemlji, da vrati staru slavu u sportu. Predstoji nam veliki rad i trud ali se nadamo da ćemo uspjeti. “ zaključio je Kapa.

Sa predaje liste DF-a Cetinje

Član predsjedništva PzP-a Nikola Bajčetić, koji je ujedno i šef kampanje na Cetinju, saopštio je da lista DF-a predstavlja sve ono suprotno od liste DPS-a u prijestonici:

“Naša lista simbolizuje čojstvo i poštenje, ali na žalost, ovaj režim je uspio da upravo ove simbole koji su kroz istoriju uvijek krasili Crnu Goru, pa I samo Cetinje, ukalja i osramoti, te je svojim maćehinskim odnosom prema svojim građanima, pokazao već odavno pravo lice i namjere. Vjerujem da su se građani i građanke Prijestonice nagledali fabrika čokolade i raznih projekata poput žičara i svjetskih stadiona. Takođe, želio bih da im poručim da budu jako oprezni i dobro razmisle kome daju svoj glas, s obzirom na broj lista koji se prijavio, te da imaju u obzir razne političke projekte koji su u poslednje vrijeme poslužili režimu da otmu iskrene opozicione glasove, a kasnije ih poklone upravo onima protiv kojih su pričali u izbornoj kampanji. Zato je pravo vrijeme da samo složno i samo jako, daju svoj glas DF-u na Cetinju, jedinoj opozicionoj grupaciji koja je iskreni i dokazani neprijatelj DPS-u, I koja se danas nalazi pod nezapamćenim političkim progonom” zaključio je Bajčetić. 

 

Izborni štab DF Cetinje, Samo složno – Samo jako!