Bošnjak: Da nema „vaspitnog pruta“ EU, režim ne bi ništa mijenjao u izbornom zakonodavstvu (VIDEO)

dr Branka Bošnjak

DF je još u prošlom sazivu Skupštine, odmah nakon formiranja tzv. Vlade izbornog povjerenja predložio izmjenu seta zakona koji se tiču izbornog procesa, očekujući da će navodni opozicioni ministri raditi ono što se od njih očekivalo i za šta su se predstavljali, ali nažalost oni nijesu imali sluha pa čak ni za ono što smo nekad zajedno predlagili. Pokazalo se da su im i tada, uostalom kao i dabnas bitnije fotelje i trgovina sa DPS-om nego fer izbori i smjena ovog režima. Dakle propuštena je šansa zahvaljujući izdaji samozvane građanske opozicije.

Sada imamo manje više tehničke preporke OSCE i ODIHR sačinjene nakon pokradenih izbora 2016. godine koje treba ispoštovati jer je predstavnik EK u CG to nedavno naložio. Da nema vaspitnog pruta od strane EU, režimu ne bi na um padalo da bilo šta mijenja.  

Osim predsjedniku Skupštine koji onako ozareno reče da će sve preporuke biti ispoštovane, što samo govori da nije čitao preporuke ili ne poznaje Ustav Crne Gore u koji se zaklinje, svima je jasno da jednu od preporuka je nerealno očekivati da se ispuni, a to je brisanje rezidencialnog uslova od dvije godine, jer to bi zahtijevalo dugu proceduru za izmjenu Ustava dvotrećinskm većinom i potvrdu od 3/5 biračkog tijela na referendumu. Dakle, ovu preporuku, još u ovako podijeljenoj Crnoj Gori je u ovom trenutku nemoguće ispuniti, a nismo sigurni ni da bi to bilo dobro rješenje za Crnu Goru, kao državu sa malim brojem stanovnika.

Ali ono što je neophodno je da se ispunjenost rezidencijalnog uslova treba strogo iskontrolisati, što pdrazumijeva izmjenu Zakona o registrima boravišta i prebivališta i provjera ko zaista prebiva u Crnoj Gori.

Ostale preporuke se tiču uglavnom izmjena Zakona o izboru odbornika i poslanika što mi smatramo nedovoljnim da bi se stvorili uslovi za fer, slobodne, poštene i demokratske izbore, već treba izmijeniti čitav set zakona koji se direktno ili indirektno tiču izbornog proces :

- Zakon o izboru odbornika i poslanika

- Zakon o bračkom spisku

- Zakon o registru prebivališta i boravišta

- Zakon o crnogorskom državljanstvu

- Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

U protivnom sve će biti samo šminkanje, a suština će ostati netaknuta.

Prioritet za fer utakmicu je sređivanje biračkih spiskova i utvrđivanje stvarnog broja birača, a što podrazumijeva izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta koje će omogučiti nadležnomom organu da po službenoj dužnosti, nakon terenske provjere i uparivanja baza podataka, briše iz evidencije one koji ne prebivaju u Crnoj Gori a nalaze se na biračkom spisku.

Kroz uvođenje strogih kaznenih odredbi, učiniti da sve zvanične evidencije iz kojih proizilazi biračko pravo budu uredne i redovno ažuirane.

Obezbijediti elektonski čitač otiska prsta kako bi elektronska identifikacija birača bila validna i onemogućila glasanje sa falsifikovanim dokumentima.

Pojačati kontrolu potpisa podrške izbornim listama, kako se ne bi dešavalo da partije koje su navodno prikupile oko 6.000 popisa za izlazak na izbore, ne dobiju ni 300 glasova na izborima.

Biracka mjesta urediti tako da na njemu bude minimum 100 a maksimalno 1000 birača.

Jasno precizirati koji su slučajevi u kojima se neki glasački listić proglašava nevažećim. Dozvoliti da se samo zaokruživanje vrši hemijskom olovkom sa plavom ili crnom tintom, a u slučaju postojanje bilo kojeg drugog znaka na listiću smatrati taj listić nevažećim, kako bi se izbjegle ucjene koje DPS vrši na građane.

Izmijeniti model načina izbora i strukturu DIKa i OIK-a učiniti ovo tijelo profesionalnijim, efikasnijim i transparentnijim. Pojačati odgovornost članova i predsjednika DIK-a, kao i stručne službe kroz kaznene odredbe.

Detaljnije precizirati obaveze medija za ravnopravno predstavljanje lista, ograničiti zakupljivanje prostora i reklamiranje na primjeren nivo, kako ne bi oni koji imaju dosta novca bili favorizovani.

Pojačati kaznene mjere, pa čak uvođenje i zabrane izlaska na izbore onima koji prijete, ucjenjuju i koji finansijksi i materijalno potkupljuju birače.

Uvesti strogu kontrolu kako bi se onemogućila zloupotreba fukcionerima izvršne vlasti da tokom izborne kampanje zloupotrebljavaju svoju funkciju u partijske svrhe, pa čak i uvesti mogućnost  zabrane islaska na izbore.

 Diskriminatorski Zakon o crnogorskom državljanstvu učiniti fleksiblnijim, jer važeći je diskriminisao mnoge građane koji decenijama žive u Crnoj Gori, dok vlasti bliski pojedinci olako dobijaju državljanstvo po skraćenom postupku bez opravdanog utemeljenja u zakonu.

Shodno praksi u nekim razvijenim demokratijama, razmotriti mogućnost obaveznog glasanja za sve koji imaju pravo glasa i finansijski kažnjavati neizlazak na izbore, što bi smanjilo broj apstinenata i zloupotrebe kojima je DPS sklon kroz prijetnje i otkup ličnih karata.

Demokratski front je u skladu sa svojim programskim načelima spreman i na radikalnu promjenu izbornog sistema, tj. otvaranje lista unutar partija kako bi građani mogli neposredno da se izjasne o kandidtima sa liste koju podržavaju, s tim što se mora naći neki mehanizam da se održi propisani procenat manje zastupljenog pola u parlamentu.

Na kraju, ukoliko ne postoji spremnost da se uz tehničke preporuke OSCE i ODIHR naprave i ove suštinske izmijene u pomenutim zakonima, i dalje će izbori u Crnoj Gori biti neslobodni i fingirani, jer DPS kao majstori manipulacije sa trodecenijskim iskustvom će i dalje biti na samom početku izbrne utakmice u značajnoj prednosti.

Najbolje bi bilo da je opozicija jedinstvena i da je sačinjen zajednički predlog izmjena, ali nažalost ovoj samoproklamovanoj građanskoj opoziciji je očigledno bliži DPS nego DF, pa neka nastave da čekaju mig „velikog šefa“ koji ih je i pred prošle izbore okupio za istim stolom.