Tadić: Nepotizam u sadašnjoj vlasti Budve je nastavak tradicije prethodne vlasti

Valentina Tadić

„Tri histerična sopštenja kojima su nas zasuli iz Demokratske Crne Gore govore samo jedno – politika je za ozbiljne ljude, a ako niste sigurni u to da je posao koji obavljate dobar, zašto insistirate na tome da se mi izjasnimo o podršci vladajućoj koaliciji? „, rekla je predsjednica OO PzP Budve Valentina Tadić.

„Pa to nijeste tražili ni od nezavisnog odbornika Džakovića koji je opstruirao rad SO Budva, zbog kojeg smo tapkali u mjestu nekoliko mjeseci i zbog kojeg smo propustili čitav niz važnih odluka na vrijeme da donesemo.

 Što se tiče navoda da vas mi gospodine Krapoviću valjamo u brlogu i tu ste grdno pogriješili. Ali se postavlja pitanje – ko vama uopšte daje za pravo da komentarišete i određujete šta će ko da kaže u okviru sastanka Opštinskog odbora stranke kojoj ne pripadate? Ili mislite da treba da stavite tapiju na sve, pa i na slobodno izjašnjavanje?“ poručila je Tadić i dodala:

„Treba li u nekom narednom periodu da tražimo dozvolu od vas i za održavanje sastanaka? Ili je nekom iz vrha vaše stranke zasmetalo što je Odbor PzP nakon duge stagnacije revitalizovan i zato što ste svjesni činjenice da jačanje PzP kao autentične, reformske snage slabi uticaj ponavljača floskula napisanih u Podgorici.“

„O podršci koaliciji odlučiće stranački organi, ili treba da tražimo i tu dozvolu od Alekse Bečića koji u maniru svog političkog uzora kreira ružičastu stvarnost u kojoj vladaju pobjede a ne podjele, ali samo pod uslovom da oni nepodijeljeni vežu kravatu i učine sebe prepoznatljivim“, istakla je Tadić.

„A što se tiče poslova vaše majke, da li ćemo ili nećemo bilo šta ispitivati – i tu postoji zakon o slobodnom pristupu informacijama

Gospodine Krapoviću, očigledno samo znate da se slikate pored objekata i infrastrukture koju su napravili vaši prethodnici i da se populistički selektivno oglašavate samo u pojedinim slučajevima koje ovaj kriminogeni režim sprovodi sa državnog nivoa. Vi se ne bavite pitanjima, kojima bi trebalo da se bavi predsjednik opštine u skladu sa ovlašćenjima i koje možete sami riješiti, niti se bavite onim pitanjima koje bi trebali da riješite zajedno sa čelnicima vlasti“, poručila je Tadić Krapoviću i zaključila:

„Nažalost nepotizam u sadašnjoj vlasti Budve je nastavak tradicije prethodne vlasti. Zadržali ste kadrove prethodne korumpirane i kriminogene vlasti i to su vam sada glavni eksperti i za to opravdanja nema.“