Bajčetić: PzP neće tolerisati istu praksu koju su imali Marovići

Nikola Bajčetić

Od samog starta formiranja nove vlasti u Budvi, PzP je iskazao svoje otvoreno protivljenje da kadrovi DPS-a i urbanističke mafije koju predvodi  Brano Gvozdenović, vrše odgovorne funkcije. Čitava Budva zna da je Krapović lično, svog intimusa, izvjesnog Davidovića, čovjeka od najvećeg povjerenja Brana Gvozdenovića,  doveo na mjesto Sekretara za urbanizam i tako direktno pljunuo u lice svim biračima opozicije koji su na izborima glasali protiv DPS-a  i Marovića. Kakvu su poruku Krapović i Demokrate poslale Budvanima? Ako ste iz DPS-a i presvučete dres i postanete članovi Demokrata, zaboravićemo vašu ružnu prošlost i nastavićete da pljačkate i uništavate Budvu i obalu?! Predsjednik PzP nije optužio majku Krapovića da je dobila posao od sina.

On je samo istakao da postoji snažan konflikt interesa i da je nova vlast formirana na nepotizmu i da PzP neće tolerisati istu praksu koju su imali Marovići. Kako je Krapović histerično reagovao na opštepoznate prinicpe političkog djelovanja PzP, ovim putem ga obavještavamo  da će se PzP zalagati da se preispitaju svi projekti koje je radila majka Krapovića, kako bi se utvrdilo da li je bilo prekoračenja gabarita, promjena dozvola i drugih poznatih mehanizama koje je razvila mafija Svetozara Marovića. Budvani treba da znaju koje projekte je radila majka Krapovića i za koje je dobijala prolaz kod bivše vlasti Marovića. Budva je mala i manje više sve se zna. Krapović  je dužan da nam odgovori zašto je stao sa akcijom zaštite interesa Budve u Marini. Ako mu je Neil Emilfarb prijetio porukama, neka se javi PzP-u i DF-u i mi ćemo ga zaštititi. Zašto ne smije da pokrene postupak za raskid ugovora o kolektoru?  Ko je u ime naše vlasti pregovarao sa Anom Kolarević oko kolektora? Ko je iz naše vlasti išao u Splendid na pregovore sa Branom Mićunovićem oko transakcije sa objektom stare poste? 

Zašto je sinovcu Sveta Marovića data dozvola za rad boćarskog kluba na najeskluzivnijoj lokaciji na Slovenskoj plaži? Zašto se ne ruši nelegalni  objekat predsjednika  MZ Petrovac, funkcionera  DPS-a, koji  je  još  uvijek predsjednik  MZ Petrovac? Zašto je sam pregovarao oko sporazuma o priznanju krivice sa Gugijem sa kojim je drastično  oštećena opština BD i zašto je koalicione partnere suočio sa dogovorom neposredno pred sjednicu SO BD.

Birači opozicije su očekivali da će nova vlast da javno raskrinka sve pljačke Marovića i DPS-a i da će otkinuti krajeve  njegove hobotnice. Umjesto toga, Krapović dovodi u vlast ključnog čovjeka Gvozdenovića i omogućava  da se razni kadrovi DPS-a  presvlače  u nove dresove i da nastave da vladaju Budvom. Nevaspitani rečnik, uvrede od  strane Krapovića prema predsjedniku PzP-a samo pokazuju njegovu nervozu i strah od suočavanja sa prevarenim biračima koji su glasali opoziciju u BD. Gdje je bio Krapović, dok je predsjednik PzP-a napadao mafiju u Budvi??  Kad je prije nego što je on postao vlast digao glas protiv uništenja Budve, urbanističke mafije, veza Marovića sa Subotićem, Djukanovićem i Mićunovićem?

Gdje je radio Krapović  prije nego što je postao gradonačelnik?  PzP će sada sa posebnom pažnjom pratiti ovu politiku Demokrata, da se lopovi iz DPS-a presvlače u dresove Demokrata i nastavljaju da pljačkaju Budvu i javno ćemo postavljati pitanja Krapoviću, ma koliko to njega nerviralo i uznemiravalo. PzP neće varati birače i vraćati kadrove Marovića na vlast u Budvi u drugim dresovima. Istrajaćemo na našem putu istine, iskrenosti i pravde, iako znamo da se to danas najmanje cijeni u ovoj i ovakvoj CG. Ali i borićemo se protiv ovog i ovakvog štetnog sistema. Jer za razliku od naših kolega iz DCG, koji, prema našim sigurnim informacijama, planiraju da prave sjutra neke većine sa zdravim jezgrom DPS-a uz aminovanje stranih ambasada, mi smatramo da se sistem mora potpuno mijenjati i da nema zdravog jezgra u DPS-u.

 

Nikola Bajčetić,

Član predsjedništva PzP-a