Medojević: Nema zdravog jezgra u lopovskom DPS-u

Nebojša Medojević

Sukob između Duška Markovića i Mila Đukanovića je eskalirao u trenutku, kada je NATO insistirao kod Markovića da se Katnić smijeni, jer svojim staljinističkim procesima protiv DF-a blamira NATO i diskredituje državu Crnu Goru, saopštio je lider PzP-a i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

„Marković je tražio od Đukanovića podršku za smjenu Katnića. Đukanović je ignorisao ovaj zahtjev Markovića i od tada njih dvojica nemaju nikakvu ni političku, ni partijsku ni ličnu komunikaciju. Katnić nastavlja da selektivno istražuje djelovanje Mojkovačkog klana, dok klan njegovog pobratima Zorana Lazovića nesmetano djeluje,“ napomenuo je Medojević.

„Marković smjenjuje Radmilu Vojvodić, koja u porodici Đukanović ima kultni status i time šalje poruku braći Đukanović da je on novi šerif u gradu. Marković će, uz pomoć SAD, imenovati sebi lojalnog direktora ANB i načelnika generalštaba Vojske Crne Gore. Već sad kontroliše policiju. Svi američki ljudi u DPS-u dobijaju instrukciju da podržavaju Markovića u eventualnom sukobu sa Đukanovićem. Đukanovića hvata panika i oseća se ugroženim i pokreće unutarpartijsku aktivnost na rušenju Markovića. Marković odnosi prvu pobjedu, smjenom Radmile Vojvodić. Ako uspije da smijeni Katnića, i postavi svog direktora ANB-a i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, Duško Marković postaje ozbiljna prijetnja Đukanoviću,“ naglasio je lider PzP-a i istakao:

„Duško Marković, u međuvremenu kupuje Željka Ivanovića koji postaje član njegovog savjetničkog tima.

Njegov stari sradnik Nikola Marković podvodi DAN Dušku Markoviću i sada RTCG, koncern Vijesti i DAN postaju propagadna mašinerija Duška Markovića i tzv. građanske opozicije. Sve po nalogu Ambasade SAD koja promoviše novu Vladu koju će sačinjavati DPS Duška Markovića i tzv. ambasadorska opozicija koju predvodi Ranko Krivokapić.

Ranko Krivokapić otvoreno nudi Amerikancima da će praviti koaliciju sa tzv. ‘zdravim jezgrom’ DPS koga predvodi Duško Marković i obećava da će privesti jedan dio opozicionih stranaka Markoviću. Krivokapić, kao novi lider tzv. građanske opozicije obećava da će podržati Vladu Duška Markovića, ako Đukanović krene da je ruši i da će ući u tu Vladu.“

Funkcioner DF-a je napomenuo da se „režim raspada u unutarašnjim sukobima i borbama“.

„Realno je očekivati da se, sa političkog terena, uskoro pređe na teren likvidacija i terorističkih akcija. Mnogo je kriminala, kapitala i vlasti povezano unutar režima, da bi ovakvi tektonski poremećaji prošli mirno i bez nasilja.

DF je nudio jedino održivo, mirno, demokratsko, političko rješenje, ali ga je ostatak opozicije odbio i tako na sebe preuzeo odgovornost za mogući tragični i nasilni rasplet ove duboke političke i državne krize. Neka građani Crne Gore, dobro upamte šta je DF govorio i predlagao,“ naglasio je Medojević.