Lalatović: Bez dubokih promjena u svim sferama, uključujući i lustraciju nema puta naprijed

Arsenije Lalatović

Pokret za promjene i Demokratski front sa žaljenjem konstatuju da je „nebo granica“ apsurda i gluposti što se vidi iz opservacija provincijalno-partijsko-univerzitetskih diktata i „dijaloga“ kvaziintelektualnih veličina, koji „sočnim“ konstatacijama ogoljuju sebe i one sa kojima u najvećem broju dijele iste ili slične partijske poglede...

Što se krije u „strelicama“ univeritetskih intelektualnih veličina, nije teško odgonetnuti? I više nego jasno je da ovaj sudar „titana“, liči na nerazjašnjene račune iz nekih drugih filmova a da je „Univerzitet“ samo jedan od mehanizama u međusobnom obračunu „sličnomišljenika“. Vjerovatno je neko „parče torte“ podijeljeno  za pojedince na „nepravičan“ način.

O kvalitetu, znanju, intelektu i drugim „vrijednostima“ izlišno je govoriti... Kao dodatak ostaje činjenica da je nivo kvaliteta obrazovanja na samom dnu kako u Evropi tako i šire... Čast izuzecima u koje svakako ovi „oriđinali“ apsolutno ne pripadaju!

Nažalost, svjedoci smo da su „vjesnici“ znanja zapravo  „kubici“ a često i „kvadrati“ u mozaiku režima, pa izjave ovih „matematičkih veličina“ zapravo potvrđuju stepen kontaminacije društva i društvenih procesa!

Na koncu, sve što govore i misle jedni o drugima, suštinski govori o njima samima, kao i o vrijednostima, koje su stvorili i koje su ekvivalentne njihovom radu!

Pokret za promjene  i Demokratski front smatraju da bez dubokih promjena u svim sferama, uključujući i lustraciju nema puta naprijed! Ovo naravno odnosi se i na „Univerzitet“! Sve u svoje vrijeme!

Arsenije Lalatović

Funkcioner Demokratskog fronta i Pokreta za promjene