Medojević: Masovno kršenje ljudskih prava od strane Katnića platiće država i građani

Nebojša Medojević

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević je izjavio da slučaj tzv. pranja para koji protiv Demokratskog fronta vodi Katnić je od starta bio osuđen na propast:

1. Momir Nikolić ima dokazano legalan novac zarađen legalnim aktivnostima gradnjom objekata, što tvrdi i SDT. Nema kriminalnih aktivnosti – nema pranja novca. To znaju pravni početnici koji se bave pranjem novca i finansiranjem terorizma. I ključo pitanje motiva – Zašto bi Nikolić prao legalan i čist novac podignut sa svog računa u banci?

2. Momir Nikolić nije dao ni cent za finasiranje kampanje DF,što ne tvrdi ni SDT.

3. DRI je dao pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj PzP za 2016. god. i nije uočio nikakve sumnjive transakcije, ni preko banaka ni sa gotovinom.

4. SDT još nije rekao ni riječ kako smo to mi vratili oprani novac Momiru Nikoliću i koliko smo mu vratili?

Za sve ove ključne elemente krivičnog djela pranja novca, SDT za 11 mjeseci NIJE PRONAŠAO NIJEDAN DOKAZ, NITI IMA SVJEDOKA!

U panici od očigledne blamaže i kolapsa slučaja pranja novca, SDT procesno maltretira aktiviste DF iz kamapnje 2016. i ispituje njihova primanja, ušteđevine, konverzije preko banaka, kupovine tableta, plaćanja anketara, iznajmljivanja kuće za štab i sl.

SDT isključivo sprovodi istražne radnje koje nemaju nikakve veze sa optužbama za pranje novca.

Sva lišavanja slobode nedužnih ljudi zbog konverzije sopstvenog novca koji su trošili za svoje lične potrebe, a koji dakle nijesu prali, skupo će koštati državu Crnu Goru jer ćemo pravdu za ovaj progon tražiti u Strazburu.

Tužioci koji na ovaj način bez ikakvih dokaza lišavaju slobode i izlažu ljude medijskoj satanizaciji, moraju znati da će snositi kompletnu odgovornost za ovako grubo kršenje ljudskih prava i sloboda, zagarantovanih Ustavom, zakonima i Konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.