PzP: Medojević nadgleda regularnost izbora u Njemačkoj u okviru misije IDU

Nebojša Medojević

Lider PzP-a će od 17. do 21.09. biti član međunarodne posmatračke misije IDU na izborima u Njemačkoj. U okviru programa ove misije, Medojević će se susresti sa vodećim ljudima u kampanji CDU/CSU, obići punktove terenske kampanje, razgovarati sa aktivistima i volonterima, upoznati se sa kampanjom na društvenim mrežama. Posmatračka misija IDU će razgovarati sa predstavnicima nadležnih državnih institucija koje prate regularnost izbora, sa posebnim osvrtom na kontrolu zloupotreba državnih resursa i nezakonitim uticajem na birače. 

Članovi Medjunarodne misija IDU će biti gosti na završnoj konvenciji CDU/CSU koja će se održati u Passau u Bavarskoj, gdje će imati susrete sa liderima ove koalicije. 

Poziv lideru PzP-a da, u okviru misije IDU, nadgleda regularnost parlamentarnih izbora u Njemačkoj, dokaz je medjunarodnog rejtinga i uvažavanja doprinosa PzP-a razvoju demokratije. Lider PzP-a će iskoristiti ovu značajnu misiju da međunarodne strukture upozna sa progonom DF-a i masovnim kršenjem ljudskih prava i osnovnih sloboda u Crnoj Gori i razlozima duboke političke i državne krize u Crnoj Gori. 

Ovim pozivom, IDU je ukazala poštovanje i solidarnost sa naporima PzP-a i Predsjednika Medojevića, da se i u Crnoj Gori organizuju fer i slobodni izbori.

  

Press služba PzP-a