PzP: Usvojen konkretan plan aktivnosti koje će se realizovati u narednom periodu

Pokret za Promjene

Aktuelna politička situacija u zemlji je bila jedna od tema koje je razmatrao Odbor Glavnog grada Pokreta za promjene. Članovi odbora su iskazali odlučnost da istraju u ovoj teškoj borbi za smjenu korumpiranog i kriminalizovanog režima sa DPS-om na čelu, koji ne bira sredstva u borbi sa Pokretom za promjene, kao oponentom sa kojim nema dilova i kompromisa. Odbor je čvrsto stao uz svoje progonjene lidere i svoje partijske kolega, poltičke zatvorenike Dejana Vujisića i Željka Šćepanovića, koji su žrtve klasično politički montiranih procesa u režiji vrha vlasti koji iz nemoći i bijesa poseže za udbaškim metodama iz '48.

 

Sjednica Odbora Glavnog GradaIsto tako Odbor je razočaran stepenom nesolidarnosti ostatka opozicije i izostanka želje za zajedničkim djelovanjem u cilju postizanja uslova za fer i slobodne izbore. Mišljenja su da se pasivan bojkot sam po sebi pokazao nedovoljan za ostvarivanje tog cilja, te smatraju da je neophodno zauzeti neku proaktivniju poziciju, a ukoliko kolege iz opozicije ne pokažu interesovanje za te aktivnosti, da bez iakve obaveze prema njima, treba razmotriti i opciju povratka u Parlament, obzirom na surove medijske manipulacije i blokadu kojima smo već duže vrijeme kao politički subjekt izloženi.

Odbor Pokreta za promjene Glavnog grada usvojio je konkretan plan aktivnosti koje će u narednom periodu realizovati kroz društveno odgovoran angažman svojih članova, a sve u cilju dovanja humanijeg i ljepšeg lica Podgorici.

 

Press služba Odbora PzP Glavnog grada