Susret Borenović - Medojević u Banja Luci - Dogovor o zajedničkim međunarodnim aktivnostima

Susret Borenović - Medojević

U sklopu međunarodnih aktivnosti, lider PzP je danas imao radni sastanak u Banja Luci sa predsjednikom PDP Borislavom Borenovićem. 

Medojević je upoznao Borenovića sa dramatičnom državnom krizom i političkim i tužilačko-sudskim progonom kroz koji prolazi DF, koja je posledica snažnog otpora kriminalnog režima u Crnoj Gori demokratskim promjenama koje je najavio Demokratski Front. Medojević je posebno istakao potrebu snažnije regionalne saradnje sličnih političkih stranaka u borbi za fer i slobodne  izbore i skretanje pažnje EU i međunarodne zajednice na jačanje autoritarnih trendova u čitavom regionu.
"Fer i slobodni izbori su ključni preduslov za elementarno funkcionisanje demokratije. Bez fer i slobodnih izbora nema demokratije. Bez demokratije nema pravne države. Bez pravne države nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema socijalne pravde, a bez pravde nema dostojanstvenog zivota. Zato prodemokratska opozicija svugdje u regionu, ma koliko bila raznorodna, oko borbe za fer i slobodne izbore mora biti jedinstvena i spremna  da se za fer izbore bori i na ulici. To je iskustvo svih sličnih pokreta u svijetu, a borba DF-a vam je najbolji primjer" istakao je Medojević
 
Borenović je istakao vaznost saradnje PdP i PzP u djelovanju u IDU, najmoćnijoj svjetskoj političkoj asocijaciji partija centra i desnog centra i zajednički rad na pripremi konretnih predloga za sastanak lidera partija članica IDU, koji se uskoro održava u Nju Delhiju, a tiču se jasnije evropske perspektive čitavog regiona.
 
Medojević i Borenović su dogovorili konkertne zajedničke aktivnosti prema međunarodnim organizacijama čiji su članovi u cilju snaženja svih regionalnih političkih inicijativa za fer i slobodne izbore, što predstavlja jedan od najozbiljnijih problema i izvora nestabilnosti u regionu.
 
 
Press služba Pokreta za promjene