PzP: Bošnjak se sastala sa ambasadorom Kraljevine Norveške

Branka Bošnjak

Poslanica Demokratskog fronta i potpredsjednica Pokreta za promjene dr Branka Bošnjak sastala se juče sa ambasadorom Kraljevine Norveške, Arne Sanes Bjornstadom. Na sastanku su razmijenili mišljenaja o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu, sa posebnim akcentom na situaciju u Crnoj Gori.

Poslanica Bošnjak je upoznala ambasadora Bjornstanda sa inicijativom koju je Demokratski front pokrenuo za objedinjavanje opozicionih subjekata, kako bi zajednički pored bojkota pokrenuli i dodatne aktivnosti kako bi se došli do sveopštih fer i slobodnih izbora. Iako su neke opozicione patrije odbile inicijativu, Bošnjak je istakla da se mora naći neki minimum zajedništva i iz ove pasivne situacije preći u aktivnu, jer ovaj status čekanja šta će Marković da odluču, dok vrijeme neumitno teče je poguban.

 

Arne Sanes Bjornstad

Norvrški ambasador je rekao da njegova zemlja ima namjeru da pomogne Crnoj Gori da se naše društvo reformiše i sazri u istinski demokratsko te su razmijenili niz ideja u kojim segmentima bi ta pomoć bila najprioritetnija. Bošnjak je sugerisala da su to reforme izbornog zakonodavstva i svega onoga što treba da dovede do fer i slobodnih izbora, jer osnov svega je dobiti vlast koja će proizići iz slobodno izražene volje birača u fer izbornoj utakmici.

 

Press služba PzP-a