Tadić: Nama u DF-u Budva je prioritet

Valentina Tadić

Zakazana sjednica Skupštine opštine Budva ni danas nije održana zbog nedostatka kvoruma. Moram priznati da nije iznenađenje kada se ne pojave odbornici DPS, jer ako na dnevnom redu imate teme poput Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, ili pak zaštitu Miločerskog parka od devastacije – to svakako nije dio njihove politike koja se decenijama unazad svodi na pljačku grada i njegovih resursa. 

Ono što čudi jeste, ponovno nepojavljivanje budvanskog, odbornika Stevana Džakovića, čija je principijelnost  pala na ispitu kada jednostavno nije ispoštovao koalicioni sporazum koji je potpisao. 

Njegovo zalaganje za tzv otvorene liste, kao uslov  za podršku održavanja sjednice nije ništa drugo do patetični i više nego bijedni izgovor za nešto što se najvjerovatnije u svim normalnim državama zove politička korupcija. 

A mi smo navikli na korupciju. Naročito političku. Iznenađuje samo neznanje po pitanju težine reformi izbornih sistema. I to u trenutku kad kompletna opozicija bojkotuje državni parlament.

Sve i da su otvorene liste najidealnije rješenje (a nisu, mnoge evropske zemlje razmišljaju da odustanu od njih, jer su pogodne za političku korupciju).  

Neko bi morao dotičnom odborniku da objasni da u svijetu nije zabilježeno da tu vrstu reformi sprovode jedan arhitekta optužen za nelegalnu gradnju i otimanje dijela ostrva od porodice Rafailović, i jedan zubar. 

Budvanska koaliciona vlast, bez obzira na sitne nesuglasice, što je razumljivo zbog različtosti političkih subjekata, funkcioniše u jednom segmentu - zajednički nam je interes grad Budva.

Sama činjenica da do sada niko nije mogao da nas optuži za loše rukovođenje preduzećima, pronevjere, zloupotrebe, te da uspješno izmirujemo sve obaveze i dugove koje su naši prethodnici ostavili, je više nego dovoljan uspjeh za ovako kratko vrijeme, uz ovako velike opstrukcije.

Pošto te dične poštenjačine koje koriste floskulu o fer izborima, i zamislite rodnoj ravnopravnosti, I to od strane čovjeka koji svaku ženu koja se odvaži na politički angažman proglasi histeričnom.

Takvi čeznu za novim izborima ili pak za prekompozicijom vlasti u korist DPS.

Podsjetimo. Vlast DPS je dovela Budvu na dno i trajno je devastirala grad. Čelnici DPS od kojih 2 predsjednika Opštine, priznali su da su dio organizovane kriminalne grupe - pitamo još jednom, da li su ti i takvi preči od budvanske djece koja u vrtiću nemaju mjesta za boravak? Da li su ti i takvi preči od zaštite Miločerskog parka? 

Da li želite nove izbore? Izvolite gospodo, mi u DF nemamo čega da se plašimo. Ali želimo da jasno stavimo do znanja da nismo mi ti koji ćemo građane Budve izložiti novim troškovima, i nismo mi ti koji koče funkcionisanje ovog grada. 

Nama u DF Budva je prioritet. Vama se očigledno prioriteti svode na neke neraščišćene unutrašnje konflikte.

 

Odbornica Demokratskog fronta

Valentina Tadić