PzP: M.P. povezana sa bivšim funcionerom DPS-a Miomirom Mugošom

Pokret za Promjene

Na osnovu naših saznanja iz tužilaštva i policije, prilikom vještačenja telefona podgoričanke M.P (37), koja je uhapšena zbog sumnje da je kidnapovala i reketirala stranog državljanina, pronađen je video materijal koji  povezuje bivšeg visokog funkcionera DPS-a, Miomira Mugošu sa uhapšenom M.P.

U izjavi koja je data u policiji osumnjičena M.P potvrdila je povezanost sa ovim visokim funkcionerom DPS-a i izjavila kako je upravo preko njega bila povezana i sa bivšim predsjednikom Hrvatske.  

 Naš izvor iz Lokalne Samouprave Glavnog grada tvrdi da je veza M.P sa Mugošom javna tajna i da je bliska rođaka M.P , ugledna crnogorska slikarka, koja nažalost vise nije među živima, prije više godina upala u kabinet Miomira Mugoše i fizički ga napala zbog toga. Prisutno je bilo više od 20 svedoka. Ta gospođa nikad nije krivično gonjena. Cijeli događaj se zataškao.  

Ovaj slučaj dobija posebno na težini, ako se zna da su agenti ANB-a odmah nakon vještačenja telefona i iskaza osumnjičene M.P oduzeli telefon, a najvjerovatnije i kompromitujući video snimak sa visokim funkcionerom DPS-a, što ukazuje da ANB angažuje određene osobe ženskog pola da operativno sarađuju sa funkcionerima DPS-a. kako bi ih mogli ucjenjivati u slučaju da odluče da promjene stranu i napuste DPS. Osumnjičena M.P je osoba koja dolazi iz ugledne porodice, a poznato je da ANB vrbuje mlade atraktivne djevojke, upravo  iz uglednih porodica, da odrađuju ovakve zadatke za njih.

Visoka prostitucija je tema o kojoj se u Crnoj Gori javno govori već godinama. U par akcija policije i hapšenja osoba koje se bave ovim kriminalnim aktivnostima, presude su bile uslovne ili minimalne, što ukazuje da iza ovog posla stoje moćnici povezani sa ANB-om i policijom. 

Ova dešavanja samo dokazuju u kakvu su moralnu kaljugu pretvorili Crnu Goru i čime se bave službe bezbjednosti, I način na koji se ucjenjuju državni funkcioneri.   

Zato su ukidanje ovakvog ANB-a  kao nasljednika UDBE , otvaranje dosijea i lustracija neophodno , kako bi Crna Gora krenula putem ozdravljenja. 

 

Press služba Pokreta za promjene