Žene DF-a: Nedopustivo ukidati stečena prava majkama

Žene Demokratskog Fronta

SAOPŠTENJE DF-a povodom predaje inicijative za ocjenu ustavnosti odredaba Zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda U-I  broj  6/16 od 19.04.2017 a koji se tiče korisnica prava za naknade po osnovu rađanja troje i više djece.

Predstavnice Mreže žena DF-a, Branka Bošnjak, Mirjana Jančovska I Nataša Jevrić su predale inicijativu Ustavnom sudu Crne Gore za ocjenu ustavnosti odredaba Zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda U-I  broj  6/16 od 19.04.2017. godine.

Demokratski front smatra da je nedopustivo ukidati stečena prava majkama, jer su one ne svojom krivicom dovedene u zabludu da će doživotno primati naknadu, a onda se ova bahata odnarođena vlast odlučila da im protiv ustavno preko svojih sudija- partijskih marioneta ukine njihova stečena prava i nemilosrdno dovede u pitanju njihovu egzistenciju. Sa druge strane funkcionerima koji su dobili tzv. nacionalne penzije, bez obzira što je taj Zakon proglašen neustavnim I dalje uživaju u tim penzijama. 

Očigledno da su ovom društvu manje važne majke od gospode Novaka  Kilibarde , Dragana Šoća, Beba Džaković, Sava Parače, Svetozara Marovića, Predraga Drecuna, Žarka Rakčevića,  Ranka Đonovića, Srđe Božovića i ostalih privilegovanih funkcionera od kojih jedan broj prima I plate a I ove nacionalne penzije. Njima nijeste ugrozili stečena prava a majkama ste to tako olako oduzeli, što je sramno.  Nedopustivo je da postoje jedni aršini prema funkcionerima a drugi prema majkama, I ovo je tipičan primjer diskriminacije koje se stidi poštena Crna Gora. Sigurna sam da će sud u Strazburu, kad se do njega dođe, donijeti pravednu presudu, a onda će nažalost država, tj. poreski obveznici to da plate, ali se nadam da će neko morati I da odgovara za to.

Press služba DF-a