Performans mladih DF-a ispred VDT-a: Slobodu ne možete uhapsiti

Mladi DF-a

Danas je ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva održan performans mladih DF-a povodom hapšenja funkcionera PZP-a, sa kojeg je poručeno: „Slobodu ne možete uhapsiti“. 

Po nalogu specijalne državne tužiteljke Lidije Vukčević u Podgorici juče je uhapšen Momir Nikolić zbog sumnje da je, sa za sada nepoznatim licem, počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

„Naši drugovi uhapšeni su na osnovu lažnih dokaza i optužnice o pranju novca,“ kazao je predstavik Mladih DF-a Nikola Bajčetić, koji je i sam bio žrtva režima i nedavno odlužio zatvorsku kaznu u trajanju od tri mjeseca zatvora.

Podsjetimo, lider Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je juče da u pitanju još jedan pokušaj eliminacije DF-a te da se radi o nezapamćenom progonu.

„Radi se o još jednoj farsi u režiji Đukanovića i DPS-a koji koriste glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kao glavnu batinu u obračunu sa Demokratskim frontom,“ napisao je Bajčetić na svom fejsbuk protivlu i poručio:

„Ovo je nastavak političkog progona. Ali nas ne može uplašiti. Nastavljamo dalje!“