Bošnjak: Građani su izmanipulisani i prevareni

Branka Bošnjak

Nemušto je, da ne kažem neubjedljivo obrazloženje Fondacije Budi human i još više podgrijava sumnju u manipulaciju i zloupotrebu novca građana koji su pokazali humanost tokom prvog crnogorskog Teletona. Imam vrlo konkretna pitanja za vas gospodine Jovanoviću. Zašto se niste oglasili, kako bi se napravio pritisak javnosti na mobilne operatere da uplate sredstva građana na vaš račun? Zašto ih i po čijem nalogu štitite...

I dalje na računu postoje značajna sredstva od 158.000 € a vi ih niste upotrijebili u svrhu za koju su uplaćane, zašto...Nema zahtjeva kažete. To nije tačno...Zahtjeva ima, ali nema vas da ste dostupni roditeljima oboljele djece, jer se krijete i ne postoje kontakti koji su dostupni javnosti, a to je sramota i to je prevara. Nadam se da makar pratite medije, pa bi znali da su opet građani i savjesne kompanije skupljale novac za malog Luku Mijača iz Bara, a ima li ste pare na računu za tu namjenu ali se niste oglasili.
Jasno je da vi ili nijeste sposobni da radite taj posao kako treba, ili je nešto drugo, nešto gore u pitanju. Kao što sam ranije rekla ovakve Fondacije treba da imaju transparentan rad i da u svakom momentu građani mogu da znaju gdje su njihova sredstva i za koje se namjene koriste. Da ih nijeste možda oročili kod neke banke, samo sam radoznala, jer me ni to ne bi iznenadilo. Mnogo je prevara u okruženju bilo na ovu istu temu, pa ne treba da vas iznenađuju naša pitanja.
Ja sam poslanica i službi sam građana, a da li su oni izmanipulisani i prevareni javnost će prosuditi, ja smatram da jesu. Kažete dostupni ste u svakom trenutku, samo ne znam kako, kad već u narednoj rečenici kažete da vam je portal još u izradi i sami sebe demantujete. Više od tri mjeseca vam je trebalo da uradite portal, to je toliko neozboljni i molimo vas da ne podcjenjujete zdrav razum ovog naroda, iako izmučen i osiromašen i mnogo puta izigran i prevaren, ipak može da vidi da nešto debelo ne miriše dobro.


Branka Bošnjak,
Poslanica Demokratskog fronta